Talosta

D20D2544-C240-4EAB-AFC8-3E7F1089BEDE

Villa Bergbo on maalaisjugend-tyylinen talo vuodelta 1902. Se on alun perin rakennettu syytingiksi seitsemän sukupolven takaiselle sukulaiselleni Erikalle. Vuonna 1931 kiinteistö on lohkottu omaksi yksiköksi ja Erikan toisesta liitosta oleva poika osti talon. Hän oli ammatiltaan konemestari, ja laajensi taloa yläkerralla, johon sijoittui kaksi makuuhuonetta ja aula. Alakertaan tuli portaat yläkertaan ja veranta. Talo sai muutostöiden yhteydessä myös nykyiset siinä olevat uunit ja lieden, sekä mansardikaton.

Asuinrakennuksen vieressä sijaitsee hirsiaitta, joka on pystytetty vuonna 1902. Pihapiirissä on myös ulkorakennus joka käsittää tiilisen eläinsuojan, lautarakenteisen puuvajan sekä hirsistä rakennetun saunan ja saunakamarin, ja niiden jatkeena n. vuonna 1950 rakennettu paja. Maa-alue on kooltaan 3000m2 ja taloa ympäröi vehreä vanha puutarha omenapuineen ja kivimuureineen. Enemmän tietoa talon ja tilan historiasta löytyy postauksesta Hieman historiaa.

Erikasta kolme sukupolvea eteenpäin ja vuoteen 2008 asti talossa asui mies, jonka minäkin muistan. Hänen menehdyttyä veli tuli kiinteistön omistajaksi ja teki monia parannuksia talossa. Se on liitetty vesiosuuskunnan vesi- ja viemäriverkostoon, peltikatto on uusittu, ilmalämpöpumppu asennettu, keittiön lattia on perustuksiaan myöten uusittu ja keittiökalusteet uusittu. Keittiön ja olohuoneen seinät on vuorattu levyillä ja olohuoneessa on laminaattilattia. Veljen poismenon jälkeen isoisäni osti kiinteistön kevät-talvella 2017 tarkoituksenaan tehdä talossa pintaremonttia ja laittaa se vuokralle. Mistä ajatus lähti ja Päätöksen aika postauksista voi lukea miten talo päätyi meidän omistukseen.

Vuosien 2017-2018 aikana taloa on remontoitu, ja sen taakse on rakennettu laajennus, joka käsittää yhden makuuhuoneen, kodinhoitohuoneen, wc:n, kylpyhuoneen ja saunan.

Pääsiäisenä 2018 alakerta ja laajennus olivat valmiita ja muutimme taloon asumaan. Toukokuussa 2018 työt jatkuvat yläkerrassa. Tästä meidän ikuisuusprojekti vasta alkaa.