Perhe · Sisustaminen

Olohuoneen muutokset.

img_4867img_4980img_4870

Hyvää uutta vuotta 2019! Kävi kuten arvelin, eli en saanut blogiin kirjoitettua ennen joulua yhtikäs mitään. En toisaalta tiedä, oliko loppuvuodesta kovin paljon kirjoitettavaakaan mitä taloon ja sisustamiseen tulee. Omassa elämässä tietenkin tapahtuu kaikenlaista kokoajan. Meidän joulu ja uusi vuosi sujuivat hyvin ja rauhallisesti. Jouluaatto aamuna A ja isäni lämmittivät pihasaunan ja sitten sukulaiset tulivat meille joulupuurolle. Olin kattanut olohuoneeseen (vai pitäisikö alkaa kutsumaan saliksi..) “pitkän pöydän” yhdistämällä pyöreän pöydän keittiön ovipöytään, ja vaikka ne olivat eri muotoiset ja tuoleja erilaisia, ei se näyttänyt niin tyhmältä kuin olisi voinut kuvitella. Levitimme pöydälle kuusenoksia ja tuikkuja, katoimme pöydän ja käytimme koristeena piparminttutankoja ja piparkakkuja. Tuli aika tunnelmallista. Iltapäivästä pääsimme muiden pöytien ääreen, kuten loput joulupäivistäkin. Meillä oli kuusi ja muutama joulukoriste, tyyny ja verho, mutta en ollut oikein tyytyväinen kokonaisuuteen, enkä siksi kuvia paljon räpsinyt. No, ehtiihän sitä vielä panostaa tuleviin jouluihin. Heti joulupäivien jälkeen siivosimme joulun jo pois, ja muutimme hieman huonekalujen järjestystä. Pianohan saapui meille ja asettui ensin olohuoneeseen vanhan lipaston paikalle, mutta hetken päästä se muutti tv-huoneeseen, joka sai kokea pienen faceliftin, jonka näytän myöhemmin. Puinen sohvapöytä siirtyi myös sinne ja arkku tuli sen paikalle. Hommattiin muutama viherkasvi lisää, ripustettiin led-valot verhotankoihin ja vaihdettiin pari tyynynpäällistä. Tuli taas uutta ilmettä ja piristystä pienellä vaivalla, ostamatta mitään uutta. Vaikka pidän kovasti sisustamisesta ja sen muuttamisesta ajoittain, koitan välttää uuden ostamista. Onneksi meidän kaikki huonekalut ja moni muu sisustuselementti ovat löytyneet talosta jo valmiiksi tai sitten käytettyinä ostettuna. Olkoon tämä minun ekotekoni ja tapani kierrättää, muilla osa-alueilla olisi todellakin parantamisen varaa mitä tulee omaan vastuuseen maapallon asioista. Huomaan kyllä, että harkisten tarkemmin, kun tekee mieli ostaa uusia vaatteita, joita ei oikeasti tarvitse. Ja vaikka olen maailman surkein ruoanlaittaja, niin yritän keksiä yhä enemmän lihattomia ruokia kotona tehtäviksi. Lounasravintoloissa on helppo valita kasvisvaihtoehdot, koska ne ovat yleensä paremman makuisia. Harmi, etten itse osaa moisia herkkuja loihtia. Noniin, se näistä höpinöistä, en tiedä miten tähän päädyttiin 😀 elämään kuuluu siis hyvää, työt ja päiväkoti rullaavat tapansa mukaan, arki on välillä yhtä stressiä ja rimpuilua, mutta yritän ottaa myös omaa aikaa hevosten ja ystävien parissa säännöllisin väliajoin. Nyt koitan skarpata ja saada kirjoitettua tänne taas vähän useammin! (yeah right..) 😀

img_4966img_4970img_4988

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s