Perhe · Sisustaminen · Taloprojekti

Puusohva ja ajatuksia hoitovapaan päättymisestä.

IMG_4248

Kerroin aikaisemmin siitä, että meille oli tulossa vanha puusohva, joka löytyi tutun kautta puoli-ilmaiseksi. Olin siis metsästänyt sopivan hintaista puusohvaa jo jonkin aikaa, ja sitten tuli tämä sattuma! Sille taisi olla syynsä, miksen toista sohvaa aikaisemmin ollut löytänyt. Tämä ihana yksilö haettiin meille kotiin jo jonkin aikaa sitten ja asetimme sen keittiönpöydän ääreen ikkunan alle. Jostain syystä päädyimme kuitenkin siirtämään sen verantaan, jonne se nippanappa mahtui. Kuvittelimme sohvan jo löytäneen paikkansa, kunnes pyysin miestä jälleen kantohommiin kanssani; sohva takaisin keittiöön. Tällä kertaa kuitenkin sentilleen oikeaan kohtaan ja koristetyynyjen kera. Ja voilá, siinä se oli. Jälleen kerran yksi esimerkki tilanteesta, jossa sen tuntee ja näkee heti kun jonkin huonekalu löytää paikkansa. Tällä kertaa se ei vaatinut muuta kuin kasan koristetyynyjä ja valkoisen viltin tummien istuintyynyjen peitoksi. Aivan täydellinen se olisi keskellä ikkunan alla, mutta astiakaapin takia se ei siihen mahdu. Isoisänikin sanoi, että teimme hyvät kaupat! 😀 on kuulema ihan oikeastikin vanha sohva, arvoilta 1800-luvun lopulta. Vähän sen pohjaa on muunneltu ja ruuvailtu, mutta ei se meitä haittaa. Tykkään sohvasta aivan älyttömästi! Näen jo silmissäni joulutähden ikkunassa ja puusohvan täynnä jouluaiheisia, punaisia tyynyjä. Ai että. Viime päivinä ulkona on tuoksunut syksy. Viikonloppuna kiinnitin ensimmäisen kerran huomiota kellertäviin ja tippuileviin koivunlehtiin. Tajusin, että syksy ja arki ovat aivan kulman takana. Se tuntuu ihan hyvältä, varsinkin näin ihanan kesän jälkeen. Luvassa on paljon uutta ja muutoksia, mutta ne ovat tervetulleita. Tänään meillä kävi päiväkodin henkilökuntaa kotonamme tutustumassa poikaan ja tekemässä sopimuksia. Oli oikein hyvä tapaaminen ja luottavaisin mielin jätämme pojan viikon päästä hoitoon. Hurjalta se tuntuu, ja haikealta, että yksi vaihe on ohi ja toinen alkaa. Vielä on luvassa tutustumista päiväkotiin meidän vanhempien kanssa huomisesta eteenpäin.

IMG_4240

Muistan, kun sain tietää raskaudesta ja kuvittelin mielessäni äitiyslomaa. En koskaan kuvitellut, mitä tapahtuu sen jälkeen. Äitiyslomahan olisi niin pitkä ja ajatuksissani se olisi rento, ruusuinen ja idyllinen. En sano, etteikö olisi ollut sitäkin välillä, mutta myös  ajoittain rankka, tylsä ja yksitoikkoinen. Ja meidän vauva oli onneksi melko tyytyväinen tapaus. Vaikka miten yritti järjestää ohjelmaa vauvatreffeistä avoimeen päiväkotiin ja shoppailureissuihin, aika kävi silti joskus pitkäksi. Meidän perheen kohdalla oli hyvä ratkaisu vaihtaa rooleja miehen kanssa, kun hän jäi kotiin pojan kanssa 1.3 ja minä palasin töihin. Sen tajusi vasta vaihdon tapahduttua. En tainnut olla tehty kotona olemiseen, vaikka omaa kotinani rakastankin. Ja vaikka minä en ole ollut kotiäitinä moneen kuukauteen, tuntuu silti hurjalta, ettei kumpikaan lapsen vanhemmista enää hoida häntä päivisin. Miltähän se mahtaisi tuntua, jos minä olisin se, joka vielä olisi kotona. Varmasti vielä vaikeammalta. Mammalla on nyt haastavat ajat edessä, sniif 😀 no ei kai, hyvin kaikki tulee menemään, ihan varmasti.

IMG_4269

Tällä viikolla on päiväkotijuttujen lisäksi luvassa lapsuudenystäväni häät lauantaina. Huomenna lähden ratsastamaan ❤ ja keskiviikkona pääsen vihdoin kampaajalle. Viime kerrasta ei sentään ole yli puolta vuotta, niin kuin yleensä.

One thought on “Puusohva ja ajatuksia hoitovapaan päättymisestä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s