Perhe · Sisustaminen · Taloprojekti

Kurkistus yläkertaan ja kuulumisia.

Meillä on vielä lomamoodi päällä, ainakin mitä tulee taloon liittyviin hommiin. Mitään suurta edistystä ei siis kotona ole tapahtunut, mutta syytetään tästä hellettä ja töitä. Minä palasin töihin kesälomalta jo kolme viikkoa sitten ja miehellä on ollut muutamia työkeikkoja viime viikkojen aikana. Viikonloputkin ovat olleet täynnä ohjelmaa ristiäisitä polttareihin. Illalla ei yksinkertaisesti ole jaksettu enää ruveta hommiin. Nyt alkaa olla pakko ruveta, sillä tupareiden to do-lista on kauhistuttavan pitkä. Ei sinänsä mitään kovin suuria hommia, mutta monia pieniä. Suurin taitaa olla pihan siivoaminen, se kun on taas täyttynyt remonttiroskista. Olen yrittänyt antaa itselleni vähän armoa ja ajatellut, että vieraat kyllä ymmärtävät vaikkei joka paikka ole täysin valmis ja täydellinen. Mehän vasta muutimme tänne neljä kuukautta sitten ja yläkerta on ollut valmis kolme viikkoa. Edes jotain on tästä huolimatta saatu alta pois; verhotangot saimme yläkerran ikkunoihin asennettua, viimeinkin, ja vanhan puusohvan haettua kotiin. Se on tällä hetkellä verannassa ja taitaakin sopia siihen hyvin. Ovipöydän lasilevy on tilattu, kuten myös muutamia muita sisustushankintoja. Niitä odotellessa! Yläkerta on tällä hetkellä yhtä sekasortoa, vaikka meidän omaa tavaraahan se kaikki on. Pitäisi vaan siivota ja rakentaa loppuun ne hemmetin vaatekaapit. Tässä pari kuvaa ainoista edustuskelpoisista nurkista, kutsutaan vaikka ennakkonäytökseksi.

IMG_4015IMG_4033

Mitä muuta kertoisin? Tuntuu, ettei ole kerennyt istumaan alas (kuvainnollisesti, sillä istun toki töissä ja istun myös iltaisin sohvalla) moneen viikkoon ajattelemaan asioita. Täytyisi alkaa totuttelemaan ajatukseen, että pojalla alkaa päiväkoti alle kolmen viikon päästä! Hän on jo niin iso ja fiksu poika, enkä usko että meillä tulee olemaan ongelmia. Hän rakasta muita lapsia ja ihmisiä ja sitä kun ympärillä tapahtuu. Eilen kehuin häntä töissä ja kerroin miten hän puhuu lauseita molemmilla kielillä! Onhan nyt “Katti äta” ja “Kato lamppu” lauseiksi laskettavia, eikö? 😉 Katista puheen ollen, meille muutti vähän aikaa sitten kissanpentu. Meillä on lapsuudenkodissa aina ollut kissoja ja ollaan harkittu kissan ottamista tänne jo pitkään. Miehen äidin maatilalla syntyi yksi ainut pentu tallikissalle, joten hänestä tuli meidän ❤ ihana pieni kisu onkin, mustanruskea ja pörröinen. Hän on melko villi tapaus, eikä ole ujostellut yhtään. Leikkien välissä hän rauhoittuu nukkumaan syliin. Koiran kanssa ovat tulleet yllättävän hyvin juttuun, suurempi ongelma on poika, joka tahtoisi kovasti antaa liian kovakouraista rakkautta pennulle. Saamme siis pitää silmiä auki kokoajan.

Minun opinnotkin käynnistyvät syyskuussa, joista olen samaan aikaan innoissani ja kauhuissani. Toivottavasti löydän aikaa, energiaa ja motivaatiota opiskella iltaisin. Ensi viikolla ratsastustunnit jatkuvat, sitä odotan kovasti. Joka toinen päivä olen jo järjestelemässä elämääni niin, että voisin etsiä itselleni ylläpitohevosen, kunnes hengitän syvään ja totean, että se tässä vaiheessa olisi liikaa. Katsotaan nyt ensin miten molempien työ- ja opiskelukuviot sekä päiväkotiura lähtevät sujumaan. Kyllä se vaihe vielä joskus tulee, kun on aikaa ja rahaa laittaa harrastamiseen. Näin ainakin toivon. Kilpailukausi käy vilkkaimmillaan ja olen seurannut tuttujen ratsukoiden suorituksia tuntien samalla suurta haikeutta ja kaipuuta. Vielä vuosi sitten minullakin oli mahdollisuus tuohon. Joku kaunis päivä…

Nyt täytyy alkaa valmistautumaan lähtöön, sillä tapaamme ihanaa ystäväpariskuntaa tänään Helsingissä. Suunnitelmissa on viettää aikaa ulkona syöden ja juoden. Pelkkää hauskanpitoa, kokoajan! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s