Sisustaminen · Taloprojekti

Alakerran huoneiden lopullinen järjestys.

Viime viikolla saatiin isäni tänne auttamaan huonekalujen kannossa, joten päätimme siirtää sängyt yläkertaan vaikka siellä hieman keskeneräistä olikin. Nyt ollaan nukuttu siellä muutama yö ja huoneista tulee niin hienot ja tilavat, kunhan saadaan kaikki valmiiksi. Tarkoitan siis sisustamista, sähkötyöt ovat valmiit antennipiuhojen vetoja lukuunottamatta, plus ulkovalojen vedot. Ihanaa saada ukot ulos täältä 😀 Päästiin tekemään alakerran makkarista paljon odotettu tv-huone, ja tuli kyllä niin kiva että! Hankimme sinne käytetyn Ektorp-vuodesohvan, eli huone toimii myös vierashuoneena. Oikeastaan mitään muuta uutta tähän huoneeseen ei hankittu. Juuttimatto on monta vuotta vanha ja sopii tänne täydellisesti. Kirjahylly tuli kaupan päälle keittiön astiakaappia ostaessa, tv-taso on sama kuin ennen ja vanha arkku oli jo valmiiksi tässä talossa. Kattovalaisin on toki uusi ja meriaiheiset taulut, joilla halusin yllättää mieheni. Tilasin Hanko-karttataulun ja zoomasin sen siihen kohtaan, jossa heidän saarikin näkyy kartalla. Koska arkku on petroolinsininen, lähdin sen ympärille rakentamaan lievästi merihenkistä teemaa, kuten jo aikaisemmin mainitsin. Mielestäni siitä tuli (tai ainakin tulee) hieman erilainen kuin muussa alakerrassa, niin ei kaikki ole ihan samaa.

IMG_3926IMG_3922IMG_3911IMG_3915IMG_3906IMG_3897

Olohuoneessa siirrettiin Stocksund-nojatuoli tv-tason vanhalle paikalle ja sinne ostettiin jalkalamppu ja kori. Nyt molemmat lasiovet saa kokonaan auki ja tämä teki huoneista paljon avaramman oloisia. Tykkään. Takan viereinen paloseinä on vielä kesken, tämä ehkä hieman häiritsee silmää. Nojatuolin vanhalle paikalle tuli keinutuoli, joka haettiin isovanhemmiltani. Heillä on niitä muutama, joten luopuivat mielellään yhdestä, kun tiesivät minun sellaisesta haaveilleen. Ensin pohdin hieman tuolin mustaa väriä, mutta muutaman päivän jälkeen olen valmis ainakin odottamaan sen maalaamisen kanssa. Ehkei kaiken tarvitse olla valkoista? Ripustimme ruokapöydän ylle kattokruunun, koska muuta valaisinta ei olla vielä saatu hankittua. Sekin näytti aluksi vähän kummalliselta, mutta nyt olen tottunut. Saa se siinä ainakin toistaiseksi roikkua. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että taulujen ym. seinille ripustamista voidaan harkita. En ole halunnut porata reikiä seiniin, jos huonekalut vielä siirtyisivätkin. Nyt ne taitavat olla aikalailla lopullisilla paikoillaan. Täältähän löytyy valokuvia ja kehyksiä, vanhaa ikkunapokaa, peiliä ja vaikka mitä, kunhan vaan keksii niille paikkoja.

IMG_3935IMG_3919IMG_3899

Rakastuin kotiimme taas tuhat kertaa enemmän tämän muutoksen jälkeen. Varsinkin siihen, miten lasiovet yhdistävät nämä kaksi huonetta ja miten kauniilta ne näyttävät hirsiseinää vasten. Nytkin istun tässä olohuoneen sohvalla kirjoittamassa ja tuijottelen välillä tyytyväisenä ympärilleni. Vaikea uskoa, että tämä on oikeasti meidän koti ❤

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s