Sisustaminen · Taloprojekti

Makuuhuoneen muutos.

Minulla alkoi neljän viikon pituinen vuosiloma, ihanaa! Varsinkin jos säät jatkuvat kauniina. Saadaan koko perhe viettää aikaa yhdessä ja toivon mukaan saadaan remppahommat saatettua maaliin. Monta suurta ja näkyvää edistysaskelta on tapahtunut yläkerrassa viimeisten päivien aikana. Maalia on kulunut litroittain, ja sen kyllä huomaa. Ensinnäkin makuuhuoneen punaruskea lattia on nyt valkoinen. Se pestiin maalipesulla, pohjamaalattiin otexilla ja sitten maalattiin kahteen kertaan betolux akvalla. Alakerrassa käyettiin liuotinohenteista betoluxia, mikä oli todella tiukkaa tavaraa akvaan verrattuna. Akva tuntui nimensä mukaan paljon vetisemmältä ja jopa valui hieman vanhan talon viettävillä lattioilla 😀 lopputulokseen ollaan tyytyväisiä, ja kuten arvata saattoi, koko huone muuttui valoisammaksi ja raikkaammaksi. Ihana takka tuli paremmin esiin. Vielä suurempi muutos huoneessa on mielestäni ollut tapetti, joka komeili seinällä torstai-iltana. Jo aikoja sitten ostettu Boråksen Karlslund tapetti näyttää seinällä (jos mahdollista) vielä paremmalta kuin mitä osasin kuvitella. Se on niin kaunis ja sopii huoneeseen, taloon ja sen henkeen täydellisesti. Nyt tästäkin talosta löytyy kukkatapetti, kuten vanhasta maalaistalossa kuuluukin! Huoneesta ei puutu kuin muutama listanpätkä, ja sitten se on valmis. Tekisi jo mieli kantaa sänky sinne, mutta odotellaan nyt kuitenkin vessan valmistumista… Alla kuvat järjestyksessä jälkeen – ennen.

IMG_3722IMG_3724

IMG_3725
Lattia ensimmäisen betolux-kerroksen jälkeen. Tapettia tuli vain kahteen seinään. Tämä oli poistuva malli, joten ostimme kaikki jäljellä olevat rullat.

IMG_3719

IMG_3715
Lattia pohjamaalattu.
IMG_3637
Ihana tapetti ja kamala lattia 😀

IMG_5218

IMG_5219
Viimeisenä muistutus kulahtaneista pinkopapereista ja yleisestä sekasorrosta, joka tällä hetkellä sijaitsee yläkerran aulassa…

Toisessa huoneessa on maalattu vanhoja peiliovia, jotka siis olivat tummansinisiä. Ovien maalaaminen valkoiseksi ei välttämättä olisi ollut ainoa oikea ratkaisu. Jos ne olisivat olleet edes vähän hillitymmän värisiä, olisi voinut olla kiva säilyttää vanha väri, mutta tuo oli kyllä liikaa. Huoneessa oli jalka- ja kattolistat saman värisiä, kuten myös ikkunakarmit ja listat. Huh. On tämäkin huone kokenut melkoisen raikastuksen. Kupruilevat pinkopaperit ja ihmeellisen väriset yksityiskohdat tekivät siitä kulahtaneen ja tunkkaisen näköisen.

Maaleja kului myös molempien huoneiden paloseiniin ja vessan kattolistoihin. Vielä olisi rappukäytävän punaruskeat kaiteet maalia vailla. Onpas ollut hauskaa seurata näin näkyviä muutoksia, varsinkin kun ne kuuluvat jo loppuvaiheen hommiin. Tuntuu hurjalta, että meidän yli vuoden jatkunut projekti lähenee loppuaan. Ei se tarkoita, että täällä tekeminen loppuisi, mutta sisätilojen suuret remontit ovat valmiit. Jäljellä on ainoastaan yläkerran vessan lattia ja kalusteiden asennus. Ainiin, ja verannan lattia on vielä eristämättä ja ulko-oven väliovi tekemättä, mutta se saattaa siirtyä syksymmäksi. Kohta päästään purkamaan vinttikomeroista viimeiset tavarat, niitä on yllättävän paljon. Varsinkin vaatteita ja leluja. Saattaa tulla muutama “ainiin meillä oli tämmöinenkin” elämys, kun puolet vaatekaapista on ollut säilössä jätesäkeissä yli puoli vuotta. Vihdoinkin saadaan kaikki omille paikoilleen. Ehkä jopa löydän kadoksissa olevan hiustenkuivaajani 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s