Sisustaminen · Taloprojekti

Kodinhoitohuone ja suihkutila.

77FE52B8-368E-48B2-AD29-ECFF50B8104E

Nämä tilat ovat jääneet kokonaan esittelemättä, vaikka valmiita ovatkin. Märkätilat sijaitsevat laajennusosassa, eli ovat täysin uusia tässä talossa. Pohjaratkaisusta sen verran, että olisimme halunneet pesutilat kokonaan erilleen kodinhoitohuoneesta, mutta se ei valitettavasti ollut teknisesti mahdollista tilaollessa rajalliset. Tästä tuli sitten L-muotoinen vessan ja saunan ollessa keskellä. Kodinhoitohuoneeseen olen todella tyytyväinen. Välitilan laatat ovat samat kuin vessan lattiassa, ja täytyy sanoa että ne sopivat jopa paremmin tähän. Kaappitilaa on juuri ja juuri riittävästi, vielä jos onnistuisi pitämään ne järjestyksessä. Allas on tarpeeksi iso ja syvä sekä pojan että koiran pesuun jos tarve vaatii.

IMG_3002

IMG_3013

Suihkutila näytti rakennusvaiheessa kovin ahtaalta, mutta käytössä se ei ole siltä tuntunut. Saunan ja suihkutilan välissä on “ikkuna”, joten suoraan seinään ei tarvitse tuijottaa. Tuplasuihkut ovat kätevät, kun saunomme ainakin kahdesti viikossa eikä tarvitse jonottaa suihkuun. Pihasaunasta tuodut söpöt pienet puujakkarat näyttävät kivoilta uusissakin tiloissa.

Kaakeleihin olemme tyytyväisiä, vaikka valintaa tehtäessä tuli pieni hoppu. Jos rohkeus ja rahat olisivat riittäneet, olisimme voineet valita marokkolaisia sementtilaattoja koko kylpyhuoneen lattiaan, ne ovat niin kauniita.

Led-spottivaloissa ei ole himmentimiä, mikä jäi vähän harmittamaan. Toisaalta kodinhoitohuoneen yläkaapeissa kulkee ledvalonauha, jonka voi säätää kahteen eri kirkkauteen. Esimerkiksi saunoessa pidämme ainoastaan sitä päällä, emmekä ollenkaan kattovaloja.

68065E74-9F16-46CD-9AF7-4ADD7E2E8D66

Saunasta tuli ihana. Ei se suuri ole, mutta meille juuri sopiva. Tummat seinäpaneelit ja puunväriset lauteet tuovat kontrastia, ja se tuntuu ihanan kotoisalta. Upotettu kiuas ja spottivalot kruunaavat kokonaisuuden. Täällä vietämme monta iltaa viikossa.

Onneksi ryhdyimme laajentamaan taloa, muuten kaikki nämä toiminnot olisi ahdattu verannanpuolikkaaseen. Vaikka laajentaminen tietenkin maksoi enemmän, oli se silti sen arvoinen ja pitkäaikaisempi ratkaisu.

2 thoughts on “Kodinhoitohuone ja suihkutila.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s