Taloprojekti

Ja remontti jatkuu.

Onpas ollut mukava ja kaunis viikonloppu. Me olemme nauttineet ulkoilmasta, grillanneet ensimmäisen kerran ja käyneet kauden ekalla kioskijäätelöllä. Oli myös yhdet 1v. juhlat ja eilen kävi ystävä kylässä. Mutta siis, keskiviikkona alkoivat työt yläkerran osalta. Heti alkuun revittiin auki seiniä, kun tehtiin tilaa uudelle vessalle. Vessa tulee sijoittumaan makuuhuoneiden väliin ja tilaa otetaan myös vinttikomerosta. Ovet vessaan tulee molemmista makuuhuoneista. Onneksi tämä onnistui, koska olisi ollut tylsää kulkea vessaan toisen makuuhuoneen kautta. Seinät menevät uusiksi molemmissa huoneissa, mutta lattioita ja kattoja ei vaihdeta.

IMG_3116

IMG_3115

IMG_3114

IMG_3112

IMG_3118

Yllä kuvat huoneesta nr. 1 kahden työpäivän jälkeen. Tästä tulee pojan huone. Ovi ja karmi ensimmäisestä kuvasta kulkivat vinttikomeroon ja nyt siitä tulee vessan ovi. Kulku vinttikomeroon on jatkossa ulkokautta. Kuvissa näkyvät jätesäkit ovat täynnä vinttikomeron lattialta tyhjennettyä roskaa, tai mitä lie purua. Vanha kirjoituspöytä löytyi sieltä. Tässä huoneessa on vaaleanharmaa lattia, samaa väriä portaiden, yläkerran aulan ja verannan kanssa. Hieman osumaa nämä lattiat ovat ottaneet, joten voi olla että nekin maalataan uudestaan jossain vaiheessa. Tapetteja emme ole tänne vielä valinneet. Vaikeaa. Täytyy alkaa selailemaan ihan tosissaan.

IMG_3122

IMG_3123

IMG_3124

IMG_3120

IMG_3126

Huone nr. 2 josta tulee päämakuuhuone. Täällä on vihreä kaakeliuuni, jonka käyttökunnosta ei ole täyttä varmuutta. Toivottavasti sen saisi toimimaan, olisi ihanaa maata takkatulen ääressä omassa sängyssä.

Jostain syystä huoneen lattia on eri värinen kuin muissa huoneissa, joten tämä ainakin maalataan. Oven puoleiselle seinälle olemme suunnitelleet kiinteitä vaatekaappeja. Borås-tapetit on tänne jo ostettu, en malta odottaa niiden näkemistä seinällä! Yläkerran makuuhuoneet ovat isoja, n. 18m2 mikä on melko luksusta. Ikkunat ovat leveämmät kuin alakerrassa ja koska ollaan omenapuiden yläpuolella huoneet ovat kivan valoisia.

Tuntuu hurjalta saada näin paljon enemmän tilaa, kun on jo ehtinyt tottua pelkästään alakerran huoneisiin. Verantakin on ollut pelkkä kylmä läpikulkuhuone, joten siitäkin tulee ihana lisä meidän kotia nyt kun kelit lämpenevät.

Meillä on täällä apukäsiä töissä viimeistelyihin asti. Ne ajattelimme hoitaa itse. Ukot arvoivat heidän osuuden kestoksi 1,5 kk, mutta minä sanon 2,5 kk 😀 edellisestä oppineena en halua toivoa liikoja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s