Perhe · Sisustaminen · Taloprojekti

Vanha lipasto.

Ennen remontin alkamista talo tyhjennettiin suureksi osaksi huonekaluista, mutta yläkertaan jäi muutamia lojumaan. Yhden vanhan vaatekaapin ja petroolinsinisen arkun tiesimme, että haluamme pitää. Loppujen kohtalo oli epäselvä. Nyt yläkertakin on tyhjennetty, ja mikä homma!! sanon minä, joka en ole muuta tehnyt kuin ollut pojan kanssa. A on tehnyt kaiken työn (vaikka jonkun tietenkin täytyy olla lapsen kanssa). Yläkerran pienet vinttikomerot tyhjennettiin, ja sinne laitettiin meidän omia tavaroita, kuten vaatteita ja lastenhuoneeseen kuuluvia. Huonekaluista ne, jotka haluamme pitää kannettiin ulos autopajaan odottamaan ja muutama kauhistus päätyi roskalavalle.

Iskin silmäni vanhaan puunväriseen lipastoon pari viikkoa sitten, ja mietin sille paikkaa talossa. Päädyimme lopulta antamaan sille kirjahyllyn paikan olohuoneesta, koska se siirtyy joka tapauksessa myöhemmin tv-huoneeseen. Lipastosta oli irronnut yksi jalka, joka kuitenkin on työnnetty huonekalun alle tukemaan sitä. Alimman laatikon vedin puuttuu myös, mutta mielestämme se on silti kaunis! Hirsiseinässä on samaa puunsävyä. Olohuoneesta tuli rauhallisemman oloinen kun kirjahylly poistettiin. Vaikka sitä yritti pitää siistinä, se näytti sotkuiselta ja levottomalta. Nyt lipaston päälle saa laitettua valaisimen ja valokuvia. Ainiin, poika ei saa vedettyä jäykkiä laatikoita auki, jes!

img_2976.jpg

IMG_3031

IMG_3033

IMG_2966
Kyllä minä muuten taidan edelleen olla vanhalle tyylilleni uskollinen, kun kuukauden aikana huomaamatta sisustus muuttui vaaleammaksi. Viihdyn paljon paremmin näin, vaikka kuvittelin toisin.

Vähän harmittaa, että vuosi sitten kun projekti lähti käyntiin oli niin kiire saada talo tyhjäksi, etten kunnolla ehtinyt miettimään, mitä huonekaluja olisimme halunneet pitää. Esimerkiksi vanha puusohva vietiin täältä, koska ajattelin sen olevan liian massiivinen uuteen keittiöön. Eipä se välttämättä olisi ollut. Isoisäni vei vanhan (ja kuulema arvokkaan) kattovalaisimen, koska luulimme ettemme pidä siitä. Nyt kun katson sitä heidän kodissa se näyttääkin yhtäkkiä kivalta. En kyllä enää kehtaa pyytää takaisin 😀 muutamia muitakin vastaavia tilanteita oli, joten nyt olen tarkkana jäljellä olevien kanssa ettei käy kaduttamaan. Vanhoista sairaalasänkyjen päädyistä taidamme kuitenkin luopua, ne ovat liian kapeat omaan sänkyymme muutenkin. Eivätkä erityisen kauniit minun mielestäni.

9B57A847-EF6F-4D33-A7B2-90FEC78E2434
Heppailemassa viime viikolla ❤
CA8F7D55-A186-4DE9-A5E8-C56826913635
Hän lähtisi mielellään mäkiautoilemaan ❤

Pitkä viikonloppu ja vappu lähenevät loppuaan ja huomenna on taas työpäivä. Minulla oli mukava ilta tyttöjen kanssa perjantaina, eikä tarvinnut lähteä autolla kun sain kyydit järjesteltyä. Nämä ovat näitä maalla asumisen ongelmia; miten päästä kotiin juhlimasta. Lauantaina kävimme An kanssa Samuli Putron keikalla Porvoon Vanhassa Navetassa. A on Putro-fani ja minä olen Vanha Navetta-fani. Oli ihana ilta ja keikka oli hyvä. Hintaan sisältyi tapas-tyylinen menu, johon kuului mitä erikoisempia maistiaisia. Oli hyvää! Sunnuntaiaamu oli rauhallinen pojan ollessa mummolassa yökylässä. Päivällä kävimme siellä syömässä. Maanantai meni An puolesta yläkertaa tyhjentäessä. Minä ja poika kävimme Ikeasta hakemassa puunväriset jalat sohvaan. Ystävä lähti seuraksi. Pari pientä juttua tarttui matkaan mukaan, mutta en kyllä muista milloin viimeksi olisin poistunut Ikeasta vain 43 euroa köyhempänä. Hyvä reissu siis. Vappupäivä jatkui yläkerran kimpussa, ja nyt se on tyhjä. Huomenna pääsen töiden jälkeen kampaajalle. Viime kerrasta on yli puoli vuottta. On siis jo aikakin.

CEEB2E23-165B-43C3-94E7-1FC994D32159
Hyvin syöty viikonloppu.
7EEDAB62-CFC8-4578-9CB9-0324E48B2CDD
Ja juotu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s