Perhe · Sisustaminen · Taloprojekti

Ensimmäinen kuukausi talossa.

Ensi viikolla on jo toukokuu ja silloin olemme asuneet talossa kokonaisen kuukauden ajan. Koti-fiilis on kasvanut koko ajan ja vaikka elämme jo täyttä arkea ei uutuudenviehätys ja onni ole laantunut. Koska haluan nauttia uudesta kodista täysin rinnoin, saan tarttua imurinvarteen vähintään kerran päivässä, joskus kaksi. Koira ja taapero (ja mies) tuovat aikamoisen määrän hiekkaa, mutaa ja lehtiä mukanaan ulkoa, ja meillähän on tämä erittäin anteeksiantava vitivalkoinen lattia 😀 kodinhoitohuoneessa on jatkuvasti pyykkejä kuivumassa, tai kumisaappaita, haalareita ja lastenvaunuja, puhumattakaan potasta ja kylpyammeesta. Siksi en ole ottanut tästä tilasta kuvia, vaikka se valmis onkin. Perus arkielämää siis. Innoissamme ja malttamattomina odotamme jo kesää ja yläkerran valmistumista.

IMG_2950

Kirjoitin viimeksi siitä, kun pohdiskelin talon sisustusta ja sen keskeneräisyyttä mikä hieman ärsytti, mutta onneksi olen niistä fiiliksistä päässyt jo yli 😀 kokeilimme vaihtaa huonekalujen paikkoja, mutta totesimme melko nopeasti että ensimmäinen järjestys oli kuitenkin se paras. Nyt mieleni on saanut rauhan, kun tiedän että näin on paras. Kävin viime viikolla ostamassa stocksund-sohvaan ja nojatuoliin käytetyt vaaleat päälliset, koska ne tuntuivat sittenkin enemmän omalta. Ikeasta pitäisi hakea puunväriset jalat sohvalle ja vähän muutakin pientä kotiin. Hakusessa on myös jalkalamppu olohuoneeseen ja kattolamput kaikkiin huoneisiin. Löysin eräästä sisustusliikkeestä aivan ihanan virkatun juuttimaton, josta nyt haaveilen. Se voisi sopia olkkariin sitten kun tv-taso on siirtynyt. Karvamatto makuuhuoneesta siirtyi olkkariin ja puuvillamatto taas keittiöön. Seinillä ei vielä ole muuta kuin kellot ja keittiössä yksi taulu. Pitäisi ottaa hommaksi jälleen kerran käydä läpi omia kuvia ja kehittää niitä. Rappukäytävään tulee ns. photo-wall, mutta vasta kun yläkerran remppa on valmis, jottei kehykset tippuile seiniltä, kun työkalujen kanssa ravaillaan ylös alas. Yläkerran remppa alkaa siis ensi viikolla. Arvioitu kesto 3 kk, joten loppukesästä koko sisäpuolen pitäisi olla valmis. Molemmissa makuuhuoneissa tullaan koolaamaan ja eristämään seiniä, eli ne menevät uusiksi. Pojan huoneeseen pitäisi löytää kiva tapetti ja meidän makuuhuoneeseen se on jo ostettu. En malta odottaa Boråsin Karlslund-kukkatapetin näkemistä seinällä! Se tulee varmasti sopimaan hyvin yhteen kaakeliuunin kanssa. Eniten odotan ”oman makuuhuoneen” saamista takaisin. Nyt siellä ei tule pojan nukkumaanmenon jälkeen oleskeltua ollenkaan, kunnes hiivimme itsekin nukkumaan. Katto ja lattiat ovat hyvät sellaisinaan, paitsi meidän makuuhuoneessa, jossa se on punaruskea. Siellä tarvitaan maalia. Sinne tulee myös suuret kiinteät vaatekaapit, niin saadaan sitä kaivattua vaatesäilytystilaa. Makuuhuoneiden väliin tulee pieni vessa, johon tulee kulku molemmista huoneista, jos se vain teknisesti onnistuu. Yläkerran aulatila on jo tehty viime keväällä. Siellä on uudet paneeliseinät ja uusi eristys alla.

IMG_2943

Meidän piha alkaa tässä vaiheessa näyttämään melko kivalta, joten kohta voisin siitä räpsiä kuvia. Tästä kaikki kiitos miehelleni, joka on touhunnut siellä melkein joka ilta. Hän on ollut jo kaksi kuukautta hoitovapaalla pojan kanssa, ja olen hänestä niin ylpeä! Hän on omaksunut uuden roolinsa koti-isänä todella hyvin ja näyttää ja väittää viihtyvän hyvin 😀 välillä hän tekee parin päivän työkeikkoja, jotka varmasti auttavat tasapainottamaan. Minäkin olen ollut tyytyväinen nelipäiväiseen työviikkoon, se tuntuu juuri sopivalta. Kesäloma minulla on vasta elokuussa, mutta toivon että silloin olisi hyvät säät. Kesäksi meillä ei ole sen suurempia suunnitelmia. Se täyttyy varmasti kodin ja pihan laittelusta, mökkeilystä Hangossa, paljosta ulkoilusta ja lämpimistä illoista kotona tai terassilla. Toivon mukaan hevosista ja ystävistä myös. Olisi hauskaa käydä huvipuistossa (ilman lasta) ja jollain festarilla (todellakin ilman lasta). Olen elämässäni käynyt vain kerran Provinssissa, ja silloinkin olin raskaana. Matkusteltua tuskin tulee, kun kaikki ylimääräinen raha menee yllättäen…. talonlaittoon! Oi ihana kesä, olisitpa tänä vuonna pitkä ja lämmin!

IMG_2939

Huomenna alkaa nelipäiväiset vapaat, kun viikonlopun jälkeen on vapaa maanantai ja vappupäivä. Kivat vapaat onkin tulossa, kun perjantaina lähden viettämään ystävien synttäreitä ja lauantaina meillä on An kanssa treffi-ilta. Näiden ylellisyyksien lisäksi luvassa on vähemmän ylellistä tehtävää, nimittäin yläkerran romujen tyhjentämistä siirtolavalle ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s