Sisustaminen · Taloprojekti

Sisustuskriisi.

Olen parina viimeisenä iltana pojan mentyä nukkumaan istunut sohvalla mietteliäs ilme kasvoillani. Katsellut ympärilleni ja tuntenut tyytymättömyyttä kesken olevasta sisustuksesta. Pohtinut tehtyjä valintoja ja ratkaisuja miettien ovatko ne onnistuneita vaiko eivät. Miehenikin kyseli mikä mieltäni painaa. Eihän tässä mikään oikeasti paina, mutta näköjään tässä tulee esiin se ”kaikki heti valmiiksi” luonteenpiirteeni, vaikka kirjoitin vähän aikaa sitten, että on kivaa, kun on tekemistä ja yläkerta jota odottaa. Ja onhan se, tällaisessa talossa ja pihapiirissä jossa tekeminen ei ikinä lopu. Vaikka tahtoisinkin saada kaikki valmiiksi ja sisustuksen viimeisen päälle mietityksi nyt heti, olen samaan aikaan iloinen siitä, että aina on joku huone tai paikka, joka kaipailee muutoksia. Pieniä ja suuria projekteja jatkuvasti. Ei pitäisi ainakaan päästä kyllästymään, koska niinkin voisi minulle käydä, jos ei enää olisikaan mitään tekemistä tai keskeneräistä kodissa. Ehkä tämä on se vaihe, jossa alkaa katsoa kotiaan kriittisin silmin, kun aikaisemmin oli innoissaan kaikesta ja odotti vain muuttoa. Nyt täällä on asuttu kolmisen viikkoa ja eletään arkea. Voihan olla, että vasta asuttuaan hetken tietää, miltä haluaa sisustuksen näyttävän. Sitä voi suunnitella etukäteen, vaikka miten paljon, mutta vasta oikeassa elämässä sen tietää. Arkielon tunnistaa myös siitä, että kun työpäivän jälkeen olen viettänyt illan pojan kanssa, minua väsyttää niin paljon, etten ole jaksanut siivota ja järjestellä tavaroita yläkerrassa. Menen sänkyyn jo yhdeksän maissa. Ehkä sekin vähän ärsyttää. En sano, että katuisin mitään ratkaisuja kodissamme, ainakaan mitään sellaisia mitä ei voi muuttaa kuten esim. huonekalut ja niiden paikat. Kaikki täällä hakee vielä paikkaansa, ja keskeneräisyyttä minun on vain opittava sietämään. Luulen, että viikonloppuna kokeillaan siirrellä huonekaluja hieman. Toinen asia joka totta kai on otettava huomioon, on rahanmeno. Kaikkea ei voi ostaa heti, eikä kaikkia säästöjä voi törsätä. Olisi visioita tulevalle tv-huoneelle, vaikka millä mitalla ja tahtoisin niitä alkaa toteuttaa, mutta ensin on saatava yläkerta valmiiksi, jotta päästään sinne nukkumaan. 

67656A7E-1505-4EAC-BA3D-757EEFA3635D

IMG_2864

IMG_2858

Se, mikä kuitenkin on mahtavaa, on mieheni into ja energia jota näyttää olevan tällä hetkellä enemmän kuin minulla. Hän on saanut aikaan todella paljon meidän pihalla, joka vielä viime viikolla näytti kaatopaikalta, kun remppajätettä oli kasoittain pitkin pihaa ja se suurin tietenkin etuoven vieressä. Piha oli ja on kyllä edelleenkin todella mutainen paikoittain. A on nyt siirtänyt kaikki roskat yhteen paikkaan odottamaan siirtolavan saapumista, jotta ne saadaan vietyä ihan oikealle kaatopaikalle. Tämän lisäksi hän on kaatanut pari omenapuuta, joita siis meidän pihalta löytyy ainakin kymmenen, ja harventanut joitakin pusikoita vähän. Niin ja hän on myös haravoinut koko pihan. Nyt saa kevät tulla, ja sitten mietimme mitä haluamme pihan kanssa tehdä tänä vuonna. Tuskin mitään dramaattista kuitenkaan. Yläkerran pitäisi olla tyhjä ensi viikon jälkeen, kun työt siellä alkavat. Jännittävää!

IMG_2850

IMG_2840

IMG_2850

Kolmen viikon talossa asumisen jälkeen aletaan pikkuhiljaa kotiutua, vaikka minun on myönnettävä, että lämpenen hitaammin kuin olin kuvitellut. Nyt kun muistelen, niin on se ollut näin myös edellisissä kodeissa. Kestää hetki ”luoda suhde” uuteen paikkaan. Mutta kyllä minä edelleen tallustelen ympäri alakertaa ja pysähdyn ihailemaan, milloin mitäkin kohtaa tai huonetta. Hirsiseinä, olohuoneen kaakeliuuni, valkoinen lattia… Keittiön valoisuus, kodinhoitohuoneen laatat, makkarin tapetti. Ihanaa olla omassa kodissa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s