Sisustaminen · Taloprojekti

Kurkistus olohuoneeseen.

Meidän kodissa on yksi huone hyvällä mallilla, ja se on olohuone. Hirsiseinä, lasiovi ja valkoinen lattia ovat kyllä lyömätön yhdistelmä. Ne ovat niin kauniit yhdessä! Täällä huonekalut taitavat olla kuta kuinkin lopullisilla paikoillaan. Olin miettinyt huonekalujen paikat jo ennakkoon ja näyttää siltä, että suunnitelma on toimiva. Olkkarissa on tällä hetkellä sohva, nojatuoli ja sohvapöytä, pyöreä ruokapöytä ja neljä tuolia, tv-taso ja tv sekä kirjahylly ja sivupöytä. Näiden lisäksi tekstiilit ovat valmiina valittuina, eli matto, verhot ja koristetyynyt.

Stocksund-sohva ja nojatuoli olivat hyvä ostos, ja vaikka ajattelin ensin vaihtaa nojatuoliin saman vaaleamman päällisen kuin sohvassa, olen nyt ihastunut tummaan ja se saa jäädä. Tuo kivasti kontrastia. Muutenkin olen tässä kodissa rohkaistunut käyttämään enemmän tummaa sisustuksessa kuin aikaisemmin, vaikkei se ehkä vielä kuvista näy. Kaikenlaista yksityiskohtaa on kuitenkin suunnitteilla. Sohvapöytä on Aspen-sarjaa ja ostin sen aikoinaan käytettynä. Ruokapöytänä toimii tällä hetkellä väliaikainen pöytä, sillä tilaamallani pöydällä on aivan älyttömän pitkä toimitusaika. Sekin on pyöreä, joten tämä toinen toimii varmasti hetken. Tuolit ovat vanhat ja rakkaat rottinkiset St. Tropez-tuolini, jotka ovat olleet meillä jo monta vuotta. En ole vieläkään kyllästynyt niihin. Kirjahylly saatiin kaupan päälle ostaessamme keittiössä olevaa isoa astiakaappia. Se on nähnyt jo vähän elämää, mutta niin on toisaalta talommekin. Verhot ovat samat kuin edellisessäkin kodissa ja matto on Himlan Särö. Näyttää aika hyvältä valkoista lattiaa vasten. Olen ihastunut eri vihreiden sävyihin ja niitä näkyykin koristetyynyissä. Sitä on tulossa myös muihin huoneisiin.

Seinille emme ole vielä laittaneet mitään ja haluan muutenkin antaa tälle asialle vähän aikaa. Jos jokin huonekalu vielä siirtyykin, vältymme turhilta reiltä seinissä. Rappukäytävään suunnittelen kokonaista valokuvaseinää, mutta se saa odottaa koko rempan valmistumista. Odotan kuitenkin tätä vaihetta innolla, koska valokuvat ja omat sisustusesineet tekevät mielestäni kodin. Niiden avulla siitä tulee juuri meidän koti. Eipä olla vielä ehditty asettelemaan maljakoita, tuikkuja tai muitakaan piensisustusesineitä mihinkään oikeille paikoille,eli vähän alastonta on vielä.

Kattovalaisimia meillä ei ole olohuoneessa vielä yhtäkään. En ole vielä löytänyt mitään sopivaa. Toistaiseksi on kaksi pöytävalaisinta, ja ne kyllä valaisevat iltaisin ihan tarpeeksi. Kattovalaisimet ovat muutenkin mielestäni enemmän sisustuselementtejä kuin valaisua varten. Harvemmin pidän niitä päällä.

Olohuoneen takkaa ei näy kuvissa ollenkaan, koska se puoli huoneesta oli vielä kameran ollessa esillä hieman sekava. Tämän lisäksi lasiovien takaa näkyi meidän räjähtänyt makuuhuone, joten näistä syistä en ole sitä nurkkaa kuvannut vielä 😀 kuvia saan ottaa lisää myöhemmin, takan ja lasioven väliseen nurkkaan on siis asetettu tv-taso poikittain. Se sopikin paljon paremmin niin, vaikka oli suunniteltu ihan seinää myöden meneväksi. Pidemmittä puheitta, tässä tulevat ensimmäiset kuvat meidän kalustetusta olohuoneesta:

IMG_2510

IMG_2493

IMG_2507

IMG_2540

IMG_2513

IMG_2519

 

 

 

 

2 thoughts on “Kurkistus olohuoneeseen.

  1. Onneksi olkoon! Onpa kaunista. Erityisesti kiinnitin huomiota vanhojen ovien maalaukseen, joka on tyylikäs. Ne ovat hienostuneita sisustuselementtejä jo itsessään. Nautinnollista sisustamista.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s