Taloprojekti

Pääsiäinen muuttohommissa.

happyeaster2017

 

Keskiviikkona 28.3 saimme vihdoinkin luvan muuttaa taloon, kun sähköt oli mitattu ja vedet valuivat. Emme kuitenkaan keskellä viikkoa päässeet siirtämään tavaroita, koska jommankumman meistä piti olla lapsen kanssa ja kantajia tarvittiin kaksi lyhyestä välimatkasta huolimatta. Pitkäperjantaina saimme sitten isäpuoleni ja isäni auttamaan. Minä, poika ja koirat seurattiin vierestä, kun miehet siirsivät huonekaluja mönkijän ja peräkärryn avulla. Oli kaunis aurinkoinen päivä, parempi sää kuin silloin joulukuussa kun oli sekä lumimyrsky että sähkökatko meidän muuton aikana 😀 isojen huonekalujen siirtämisessä ei mennyt tuntia enempää, mutta suurempi homma oli muuttolaatikoiden kantaminen talon yläkerrasta alas. Koko kerros oli täynnä niitä ja jätesäkkejä, jotka piti käydä läpi. Olimme saaneet suurimmat remppapölyt imuroitua ja pyyhittyä, mutta jostain kumman syystä sitä löytää koko ajan jostain lisää. Kylppärin seinät on pesty kerran, mutta näyttävät siltä, että tarvitaan vielä pari pesua, jotta kaikki loppukin irtoaa. Koska kaikki oli perjantai-iltana vielä hujanhajan talolla niin päätimme, ettemme vielä jääneet nukkumaan sinne. Lauantaina saimme lapsenvahdin hetkeksi ja pääsimme kahdestaan An kanssa järjestelemään paikkoja. Tuntui ihanalta saada omat huonekalut ja tavarat ympärilleen ja asetella niitä paikoilleen. Uskomatonta, että ollaan vihdoinkin siinä vaiheessa! Se mikä ei ole kovin kivaa on vaatesäilytystilan puute. Kahteen pieneen lipastoon piti saada kolmen ihmisen vaatteet mahtumaan. Viikkasin siis vain eniten käytössä olevat niihin ja vein loput vielä yläkertaan odottamaan. Sinne on suunnitteilla isot kiinteät vaatekaapit, joihin mahtuu sitten paremmin. Kunnes yläkerta valmistuu, saamme luvan pärjätä kaikki samassa makkarissa alakerrassa. Se on tällä hetkellä melko täyteen ahdattu huone parisängyn, pinnasängyn ja vaatelipastojen kanssa. Väliaikaisratkaisu on myös tv olohuoneessa, se kun siirtyisi nykyiseen makkariin kun muutamme ylös nukkumaan. Ei se tv-taso onneksi niin pahalta näytä olohuoneessakaan. Olkkari itseasiassa on kaikista valmiimman näköinen huone. Keittiössä ja märkätiloissa on vielä tyhjentämättömiä pahvilaatikoita, eikä mikään ole löytänyt omaa paikkaansa. Aion maalata uuden keittiönpöydän, kunhan ehdin. Keittiö kaipaa paria väriläiskää, kun muutoin on niin valkoista. Tästä lisää myöhemmin.

Muutto sujui muuten todella helposti ja sujuvasti, mutta viikonlopun aikana olemme pojan kanssa saaneet kimppuumme kunnon flunssan. Pojalla oli eilen illalla yli 39 astetta kuumetta 😦 hänelle on myös tulossa muutama poskihammas, joten olemme kaikki nukkuneet huonosti, vaikka oma sänky ja uudet petivaatteet tuntuvatkin aivan taivaallisilta. Toivottavasti paranemme nopeasti, niin päästään kunnolla nauttimaan uudesta kodista.

Jonkun mielestä saattaisi olla rasittavaa, että remonttia on edelleen jäljellä, mutta minusta on aika kivaa että vielä on jotain mitä odottaa. Että talosta tulee vielä entistäkin kivempi. Ja että saatuamme alakerran sisustamisen valmiiksi on vielä yläkerta jossa jatkaa. Eikä enää tarvitse ainakaan muuttaa mihinkään 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s