Taloprojekti

Alle viikko muuttoon?

Meidän talossa tehdään tällä viikolla lopputarkastus! On vaikea uskoa, että ollaan ihan oikeasti tässä vaiheessa. Alkuperäinen valmistumisarvio kun oli 1.2, se tuli ja meni. Sitten oli 15.2, sitten 1.3 ja vielä vaan hommia riitti. Okei, tuo 1.2 ei tainnut olla realistinen muuttoajankohta, mutta ilman sairastumisia ja muutamaa mutkaa matkassa 1.3 olisi voinut onnistua. Toisaalta nyt on paljon rauhallisempi olo, kun ei ole mitään deadlinea. Ei ole vanhaa asuntoa joka täytyisi luovuttaa ja minä palasin jo töihin, joten mitäs muutama päivä sinne tänne enää haittaa. Suunnitelmana olisi päästä huomenna tai ylihuomenna maalaamaan olohuoneen lattia. Lämpöpattereita juuri asennetaan ja kun se on tehty voi maalaamisen suorittaa. Uuden osan makuuhuone oli ensimmäinen huone jossa on kaikki valmista, jokaista listaa myöden. Siitä tuli mielestämme kaunis huone ja vierailijat ovat kehuneet tapettia.

36F5F91B-D1DC-478E-8B90-151A75BB800E

C7C6A90F-488A-4230-B3D3-15B752F75D90608DA995-4858-4316-803F-2613E0BE3EBD

Vanhan ja uuden osan ”yhdyskohdat” on valmiit, joten nyt ei enää puutu kuin muutamia listoja ja kynnyksiä. Ja saunan lauteet. Thats it! Tarkoitus olisi päästä loppuviikosta tyhjentämään taloa roskista, työkoneista- ja kaluista, ja vetäistä lattiat kunnolla läpi teollisuusimurilla. Sen jälkeen mopilla riittää tekemistä suorastaan lattiasta kattoon asti. Kaakelit, ikkunat, kaapit, takat.. kaikki remonttipölyssä. Mutta mikä huippufiilis on sen jälkeen kantaa omia huonekaluja sisään putipuhtaaseen ja uuteen taloon. On myös hauskaa ajatella, ettei esim kukaan koskaan ole nukkunut uudessa makuuhuoneessa tai käynyt suihkussa meidän talossa. Olemme ensimmäiset jotka saunovat talossa, vaikka se onkin 120 vuotta vanha. Blogin nimikin on mahdollisesti hieman harhaanjohtava nykyään. Neliöitähän tuli laajennuksen mukana lisää ja niitä on nyt yhteensä n. 140m2. Eli ei ihan pieni maalaistalo enää. Juuri sopiva❤️

484BFE64-82A4-4F76-BB04-5E4CB871F78C

CB099B01-55DB-466F-9505-DDADF458A199

Tapahtui muuten pienimuotoinen katastrofi eilen kun kävimme pojan kanssa vilkaisemassa työpäivän tuloksia alkuillasta. Maanantaisin olen siis kotona hänen kanssaan ja A oli työkeikalla. Poika on melkoisen nopea käänteissään, sen kyllä tiesin, mutta yhtäkkiä huomaan hänen haalarin olevan aivan valkoisen maalin peitossa!! Tietenkin myös kenkien ja hanskojen. Hän oli kävellyt keittiön poikki kylpyhuoneeseen ennen kun tämän huomasin ja minulla kesti ehkä muutama sekuntti kauhukseni tajuta, että hän oli onnistunut kaatamaan maalipurkin keittiön lattialle😱 siinä sitten paniikissa kannoin pojan ulos ja olin laskemassa vaunuihin, kunnes tajusin että hän on vieläkin aivan märässä maalissa. Laskin siis hänet lumihankeen ja hinkkasin lumella irti maaleja. Sitten ei auttanut kun laittaa vaunuun valjaisiin ja juosta taloon miettimään että mitäs nyt. Lattia lainehti maalissa ja pyyhkimiseen löytyi paketillinen nenäliinoja. Voin kertoa että jokainen meni käyttöön! Luojan kiitos sain jäljet putsattua, myös kaikki kengänjäljet, mutta hetki siinä meni. Poika ei ollut iloinen joutuessaan odottamaan vaunuissa, mutta eipä ollut vaihtoehtoja. Että semmoinen onnistunut nopea käväisy tulevassa kodissa. Ja jotkut vielä kysyvät, miksen ota poikaa mukaan talolle siivoilemaan ym. Kymmenessä sekunnissa hän on livistänyt huoneesta ja kiipeää pitkin remppatikkaita. Tai avaa ja kaataa maalipurkkeja, todistetusti😂

C50D3620-4A9E-42EA-A46F-3B955A60F24D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s