Perhe · Taloprojekti

Monta muutosta.

Paljon asioita on tapahtunut ja tulee tapahtumaan meidän elämässä lähiaikoina. Rempan loppusuora häämöttää jo, ja muutto lähenee. Märkätiloissa on enää saunan lauteet jäljellä, ja joitakin pistorasioita ja mittareita jotka sähkäri viimeistelee ensi kerralla. Ehkä se kerta on hänen viimeinen käynti alakerran osalta? Muuten on aika valmiin näköistä kun löytyy listaa ja ikkunakarmia ja jopa lukko vessan ovessa! Vessaan hankittiin hopeinen ja koristeellinen peili Askosta, se sopii sinne mielestäni todella hyvin. Suihkut on asennettu ja jopa pesukone on liitetty. Että eikun pyykkiä pesemään! Uudessa ulko-ovessa ei kyllä ole vielä kahvaa, eikä lukkoa, mutta mitäs nyt niillä tekee? 😀

D7D85EB1-4066-42B9-BEC7-EB54CF058EFE262FD1F4-1747-4F11-B391-00666C30D434

Talon keittiö on välitilan laattojen saumalaastin levittämistä vaille valmis! Liesituuletin on paikallaan, laatat on liimattu, hana ja vedet on kytketty, kodinkoneet saavat sähköä jne. Olisipa kivaa ottaa keittiöstä hienoja kuvia, mutta nyt kun yksi huone on valmis on sinne siirretty aivan älytön määrä “romua” jotta töitä mahtuisi tekemään muissa huoneissa. Ei siis kovin edustavan näköistä. Laitan tänne joka tapauksessa muutaman sekavan kuvan 😀 näissä laatat puuttuvat vielä lieden puoleiselta seinältä. Huomatkaa saarekkeen yläpuolella olevat valot, (ja se miten maalarinteippi repi maaleja katosta….. paikataan myöhemmin…) ja vaikkeivat ihan viimeisen päälle ole vielä asetettu niin näyttävät silti hyvältä! Takanurkassa näkyy liitutaulumaalilla maalattu kohta, tästäkin tuli tosi kiva. Keittiön tuolit tulivat, ja verhot myös. Jos huone olisi tyhjä, sitä pääsisi jo sisustamaan!

C0545C4A-4C7C-496F-B559-2415C02732DFA5F9FA34-98FA-4221-B7F8-B04704FB27686988133F-E7D7-40D0-AF5A-97A9531A10EFE8328A4D-C52E-4502-9829-59E1323565F2

Olkkarissa ja makkarissa on edelleen lattiat tekemättä, mutta ne onkin ainoat siellä tehtävät suuremmat hommat.

Hain tänään tilaamamme tapetit ja ne ovat niiiiin kauniit! Olen niihin todella tyytyväinen vaikka vähän järkyttynyt olenkin siitä että moisiin papereihin ja liistereihin sai menemään 500 euroa. Huhhu. Näihin ei sitten kyllästytä!! Kävi muuten hyvä tuuri kukkatapetin suhteen. Viime lauantaina kun kävimme värisilmässä kerrottiin, että se on poistumassa mallistosta. Samaa kuvioita oli uudessa mallistossa, mutta ei haluamallamme siniharmaalla pohjalla. Vaikka esitekirja oli jo korjattu pois, myyjä tarkisti onko sitä varastossa enää jäljellä. Siellä oli 7 rullaa! Laskelmien mukaan nämä 7 eivät kuitenkaan riittäneet koko huoneeseen, joten päätimme että tapettia tulee vain taka- ja ikkunaseinään. Eikä se oikeastaan haittaa, koska etuseinälle tulee todennäköisesti suuret vaatekaapit, ja neljännellä seinällä on takka. Kahteen seinään riitti 5 rullaa, joten oikein hirvittää mitä kaikki neljä seinää olisi maksanut..

571D427C-C44F-4806-96E4-2666D20980BDF9CE83A7-7527-49EA-B3BB-89DDD36152A24FBB4B53-B0FB-476C-95BB-7987F59D0BBC

Voi vitsit, kun pääsee tyhjentämään taloa työkaluista ja roskista, ja pääsee siivoamaan! Miten voi siivoamista odottaa niin kovasti?

Muitakin muutoksia on tulossa lähiaikoina, nimittäin näyttää siltä että Ravana-hevoseni tulee takaisin minun luokseni parin viikon päästä. Se on ollut Hollannissa ja on ollut siellä hetken myytävänä, mutta ellei se ole mennyt ennen 18.3, se tulee vuokraajan kanssa takaisin Suomeen. Koko hevosasia on minulle melko kaksipiippuinen juttu. On todella ikävä hevostelua, ja tällä tarkoitan sitä että se on osa arkea, eikä pelkkää huvin vuoksi ratsastelua pari kertaa kuukaudessa. Kaipaan kilpailemista ja treenaamista, mutta myös pitkiä maastolenkkejä ja tallitöitä. Se oli niin suuri osa elämääni monen vuoden ajan. Joskus tuntuu, että osa minusta on hävinnyt hevostelun vähenemisen myötä. Samaan aikaan olisi helpottavaa päästä vastuusta ja kustannuksista mitä hevonen tuo mukanaan, varsinkin nyt kun on niin paljon kaikkea muutakin elämässä. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä. Kävi miten kävi, Ravana on tervetullut takaisin ja olen todella innoissani jos näin käy ❤

372629F7-610F-4070-AC95-9B8248111878

Viimeisin, muttei vähäisin muutos tapahtui 1.3 kun minä palasin töihin. A jäi nyt kotiin pojan kanssa syksyyn asti. Lähdin ihan hyvillä mielin takaisin töihin, ei jännittänyt tai tuntunut muutenkaan tylsältä palata äitiyslomalta. Niin kuin jo aikaisemmin olen kirjoittanut, on ajoittain ollut vähän vaikeaa nauttia kotona olemisesta. Lohdutti tietysti myös se, ettei poika mennyt mihinkään muualle hoitoon ja minä teen 80% työviikkoa, eli neljää päivää viikossa. Kolmen työpäivän jälkeen ollaan kaikki vielä tyytyväsiä tähän muutokseen. Minä huomaan itsessäni suuren muutoksen. Olen täynnä uutta energiaa ja intoa, niin työpaikalla kuin kotonakin. Tekee hyvää päästä vähän muihin ympyröihin. Tuntuuhan se hassulta, että joku muu hoitaa lastani (vaikka onkin lapsen oma isä). Joskus tulee sellainen syyllinen olo, että pitäisi jo mennä kotiin vapauttamaan lapsenvahti 😀 miehellä ja pojalla on mennyt ekat päivät todella kivasti. Olivat käyneet tänään jo avoimessa päiväkodissakin riehumassa. Onneksi työpäiväni ovat pitkälti 8-16, eli töiden jälkeen ehtii vielä viettää aikaa pojan kanssa ❤

Alla ekan työpäivän fiiliksiä ja rakas mieheni soittamassa kitaraa Clas Ohlsonilla 😀

32726B2A-DB1B-43A3-A10A-989AA325E4E19D86B8A4-A6A7-491D-88F7-BAC3E3255943

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s