Sisustaminen · Taloprojekti

Hirret esiin.

Yksi pieni projekti ehdittiin vielä aloittaa ennen joulua. Nimittäin hirsien esiin kaivaminen olohuoneen seinästä. Homma olikin helpompi kuin mitä A oli arvellut; kipsilevyt irtosivat melko helposti. Ei tarvittu kuin vasara ja käsivoimia niin palaset irtoilivat. Alta löytyi kolmet kerrokset ikivanhoja tapetteja, kukkia kahdessa niistä! Niiden alla komeili terveet ja hyvännäköiset hirret. Avattiin vielä viimeinen pätkä takan puoleiselta seinältä, palosuojaan asti. Hirret eivät välttämättä tarvitsisi mitään käsittelyä, paitsi hieman putsausta, mutta ehkä me jotakin niille kuitenkin keksimme. Ovat ehkä vähän liian “keltaisia” minun makuun. Jos niistä saisi hieman harmaammat, kuten vanha ulkoseinä olisi niin tykkäisin! Ja kun vielä saadaan lasiovet asennettua niin kyllä kelpaa! Tällaiset näkyvät ja suuret edistysaskeleet saavat minut innostumaan ja tuntuu ettei muutto ole enää kaukana tulevaisuudessa. Olen myös käynyt valitsemassa ja tilaamassa kaikki kaakelit alakerran tiloihin, eli kodinhoitotila, suihku ja wc. Niistä laitan kuvia myöhemmin, mutta valitsimme lopulta kiiltävää valkoista laattaa 20x40cm koossa seinille, paitsi yhdelle johon tulee mattapintainen harmaanruskea laatta samassa koossa. Lattiasta tulee suunnilleen samanvärinen kuin värillisestä seinästä. Jos olisi budjetti riittänyt, olisin mielelläni valinnut vaikka tuplasti isompaa seinälaattaa, mutta ne yli 50€/m2 hinnat alkoivat jo päätä huimaamaan. Kaakelointi alkaa joulun jälkeen.

CA8F4186-6482-4285-9CC7-0C1AD66E77B2

Täällä on ollut erittäin vilkas trafiikki koko viikon kun kattoseppiä, sähkömiehiä ja “normi”työmiehiä on ollut töissä samaan aikaan. Parkkipaikoista on jopa pulaa 😀 kiva, että tapahtuu ja hommat edistyy. Meillä on vihdoin ja viimein valmis peltikatto lisärakennuksen päällä. En tiedä mitä sähkärit puuhaa, mutta tulevat varmaan kysymään ja kertomaan kun haluavat tietää minne pistorasioita halutaan. Uudessa makkarissa on sisäkatto ja seinät on maalattu. Vielä lattia ja listat niin se on kokonaan valmis. Keittiö jäi monen mutkan jälkeen tauolle, kun selvisi ettei voi jatkaa ennen kuin sähkärit ovat tehneet työnsä. Rungot on kuitenkin rakennettu ja kiskoilla, pienen virittämisen jälkeen. Meidän uutta L-muotoista keittiötä oli hankala iskeä paikoilleen kun talon kulma oli yli 90 astetta. Mutta kyllä se keittiökin kohta valmistuu, ehkä. Vanhat talot ❤

36B9BC69-3BCD-4B32-84C9-64DAF80FB912

Mitähän vielä. Löysin Stocksund-sohvalle nojatuolin kaveriksi joka haettiin kotiin. Kauheasti tekisi jo mieli alkaa sisustella taloa, mutta vielä tuskin kannattaa mitään tilata. Ehtiihän sitä myöhemminkin. Tänään haettiin metsästä parit kuuset. Hyvää joulua! ❤️

1198C4E0-2280-45A6-B54A-B27AC789794B.jpeg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s