Perhe

1-vuotias.

Ennen muuttoa juhlittiin meidän lapsukaisen ensimmäistä syntymäpäivää. Pikkumies täytti siis vuoden 8.12 ja minulle oli tärkeää ehtiä juhlia tätä meillä kotona. Halusin pitää synttärijuhlat pojan ensimmäisessä kodissa, ja samalla kutsua sukulaiset ja ystävät viimeisen kerran meidän rivitalokotiin. Tietysti halusin myös päästä koristelemaan ym juuri niin kuin itse parhaaksi näin😉

Pakko sanoa ajankulusta sen verran, että on hyvin ihmeellistä miten aika samaan aikaan on mennyt niin nopeasti, mutta silti niin hitaasti. Raskaudesta ja synnytyksestä tuntuu olevan vuosia, kun taas viime kesästä pari viikkoa. En voi käsittää, että minulla on jo 1-vuotias lapsi, mutta samaan aikaan tuskin muistan millaista elämä oli ilman häntä. Mitä ihmettä tein kaikella vapaa-ajallani? Kävin töissä ja tallilla..

24899856_10209923446834055_3550354882540298896_n

Ensimmäinen vuosi äitinä ja perheenä on mennyt paremmin kuin osasin kuvitella. Meillä on onneksi ollut tyytyväinen vauva ja hyvä tukiverkosto. Ainoa mitä muistelen kauhulla parin ensimmäisen kuukauden ajalta on tunne siitä, että vauva halusi syödä 24/7 eikä hänestä päässyt koskaan irti. Tuntui siltä, että istuisin/makaisin sohvalla loppuelämäni, varsinkin ne pari ensimmäistä viikkoa. Unirytmistäkään ei tietenkään ollut tietoa tällöin. Mutta hieman myöhemmin kun nämä perusasiat saatiin kuntoon, alkoi elämä hymyilemään! Nautin kotonaolosta, eikä miehen pitkät työpäivät olleet ylitsepääsemätön ongelma. Pääsin melkein viikottain harrastamaan. Liikuimme paljon pojan kanssa kodin ulkopuolella ja hänet oli helppo ottaa mukaan melkein minne vaan. Kaikki raskausajan pelot parisuhteen muuttumisesta/huononemisesta osoittautuivat turhiksi. Kiltistä vauvasta huolimatta joskus tietenkin väsyttää ja turhauttaa, mutta se taitaa kuulua asiaan. Niin kuin jo aikaisemmin olen sanonut, taloprojektia en olisi edes harkinnut ellei poikaa olisi❤️

24900216_10209923446914057_1499066837182136236_n

Juhlat pidettiin kahtena päivänä ja peräti viidessä erässä, jotta kaikki mahtuisivat istumaan. Onneksi päivänsankari oli hyväntuulinen ja pirteä koko ajan, vanhempia meinasi pikkaisen jo alkaa väsyttää. Pikkuisella oli aivan mahtava juhla-asu joka näkyy kuvissa. Asunto oli koristeltu vaaleansinisillä koristeilla ja ilmapalloilla. Hän sai puhaltaa kynttilän monta kertaa ja hänelle laulettiin. Lahjojakin availtiin yhdessä, saa nähdä jos hän on jouluna jo vanha tekijä😃 ihania lahjoja tuli, oli pulkkaa, duploja, autoja, kirjoja ja leluja. Viikkoa ennen syntymäpäiväänsä poika oppi kävelemään ja hän jopa näytti vähän vieraillekin! Hänellä on myös muutamia sanoja joita toistellaan sata kertaa päivässä, esim mamma, pappa, hej, nam nam, titta ja tööt tööt. Ollaan kyllä niin iloisia, kiitollisia ja ylpeitä hänestä, niin kuin kelpovanhempien kuuluu😉

Oli oikein ihanat synttärijuhlat. Odotan innolla seuraavia, jotka saadaan järjestää uudessa kodissa. Vuosi saisi kuitenkin kulua hieman hitaammalla tahdilla, kiitos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s