Taloprojekti

Muutto.

 

Joka kerta sama asia. Vannon ja vakuutan, etten muuta enää ikinä tai en ainakaan muutamaan vuoteen. Ja että jos muutan, niin käyn läpi ja järjestän joka ikisen kipon ja kupin ja paperin jotta kaikki turha on karsittu ja tavarat järjestyksessä hyvissä ajoin. Kuinkas kävikään.. tuli aivan järkyttävä kiire olla ulkona asunnosta sovittuun aikaan! Tietenkin aikatauluun vaikutti pojan 1v synttärit, jotka pidettiin viikonloppuna. Ennen sitä ei voinut paljon tavaraa siirrellä. Sunnuntai iltana haimme laatikoita ja aloimme pikkaisen pakkaamaan. Maanantaina A ajoi pari kuormaa yksin kun minä olin pojan kanssa. Tiistaina saimme hänet hoitoon ja meillä oli kantoapua, joten silloin lähti kaikki huonekalut. Keli ei ollut puolellamme, miehet saivat kantaa ihanassa lumipyryssä, ja ajaa auraamattomilla teillä jääden jumiin milloin minnekin. Illalla meidän oli tarkoitus tyhjentää vintti. Toisin kävi kun sähköt katkesivat ja olivat poissa viisi tuntia! Meillä oli kämppä aivan sekaisin, eikä siellä mahtunut edes kävelemään. Saimme taskulampun valon avulla alas tavarat vintiltä, mutta ei niitä kyllä nähnyt käymään läpi. Myöhään illalla sähköt palasivat, mutta kuvittelimme seuraavana päivänä ehtivämme.

Luovutus oli klo 16 ja aloitimme aamulla pakaten autoa edes jonkinlaisessa järjestyksessä kunnes klo 13 tajusimme että aika loppuu kesken. Kaksi tuntia ennen luovutusta aloin siivota, ja jo keittiönkaapeissa meni 45 min! Ehdin pikaisesti kuurata kylppärin ja imuroida, kun klo 15:45 tajusin että jääkaappi ja roskakaappi olivat vielä tyhjentämättä! Tällöin kämpässä oli myös noin 10 jätesäkillistä roskia ja yhtä monta ulko-oven edessä. Suklaakakkua oli pudonnut lattialle ja minä saanut sitä tossunpohjaan. Viittä vaille ostajat saapuivat ja minä hinkkasin paniikissa kakkutahroja lattiasta! Mutta asunto oli tyhjä!😅 onneksi olimme saaneet lapsenvahdin ja onneksi ostajia ei haitannut, etten ehtinyt mopata, he nimittäin alkoivat heti kantaa omaa muuttokuormaansa sisään. Meidän viimeiset pakettiautolliset oli purettu kylmästi talon pihalle, joten saimme vielä pimeydessä kantaa ne sisään taloon. Tuli siinä muutama kerta ravattua ylös alas rappusia, meni ihan treenistä.

67278EC7-9EB9-454F-9596-309A442D9A91

Olipahan homma, ja nyt voin ehkä valehtelematta sanoa, etten muuta ihan lähivuosina! Tavaramme ovat hujanhajan, osa talolla, osa varastoissa ja osa meidän mukana. Nyt asumme minun isovanhemmilla hetken. Meillä on täällä täyshoito, aika luksusta kyllä vaikka pidemmän päälle kaipaa omaa rauhaa. Ehkä me nämä vajaat pari kuukautta kestämme😃 ensimmäisena yönä poika ja koira pitivät minua vuoron perään hereillä. Molemmat varmasti ihmeissään uudesta paikasta. Illalla olimme juoneet lasilliset skumppaa pahvimukeista urakan päätteeksi! Olin eilen niin väsynyt, että nukahdin vaatteet päällä klo 20:30. Tänään on jo vähän pirteämpi olo. Puolen tunnin päästä tehdään kaupat talosta ja illalla minulla on työpaikan pikkujoulut. Taidan mennä sinne ihan vaan syömään ja tulla sitten kotiin nukkumaan!

4D78FA07-07E0-484A-9ABC-9AE14C183E79

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s