Taloprojekti

Kärsimätön.

Miten voi aika samalla kulkea niin nopeasti, mutta silti niin hitaasti? Vielä pitäisi reilut kolme kuukautta odottaa helmikuuhun, mikä tuntuu kaukaiselta. Silti tämä kuukausi on kulunut kuin siivillä ja vastahan muuttoon oli vielä neljä kuukautta aikaa. Varmasti johtuu siitä, että itsellä on ollut/tulee olemaan paljon ohjelmaa, ja kun talolla käy tuntuu ettei siellä mitään edistystä ole tapahtunut vaikka tapahtuu kokoajan. Kai minä vaan odotan laatoittamista, lattioiden asennuksia ja sen sellaisia, ne ovat konkreettisempia edistysaskelia minun päässäni verrattuna johonkin villoihin, levyihin ja ulkovuorauksiin 😀

 

Meidän asuntolle on mahdolliset ostajat, ja jos kauppa toteutuu (hope so!) joudumme evakkoon puoleksitoista kuukaudeksi. Onneksi tilaa löytyy sukulaisilta, ihan niin että on mahdollisuus valita! Olemme joulunakin tässä tapauksessa “kodittomia” mikä minua jouluihmisenä vähän harmittaa kun en pääse koristelemaan omaa kotia. Ehkä se on sitten vielä hauskempaa ensi vuonna? Meinasin jopa tilata jouluverhot jo valmiiksi, mutta hillitsin itseni. Muutenkin pitäisi hieman rauhoittua kun iltaisin ei meinaa untakaan saada kun miettii kaiken maailman valaisin- ja nojatuolivalintoja. Ihan kun ei sitten muuton jälkeen ehtisi miettiä mikä sopii minnekin. Olen tällainen kaikki heti nyt-tyyppi, tahtoisin heti tehdä uudesta kodista täydellisen! Onneksi ei kovin paljon suuria hankintoja täydy tehdä, mutta ne harvat sattuvat olemaan sitäkin kalliimpia.. Keittiöön astiakaappi, mielellään talonpoikaishenkinen ja vanha jos sellainen jostain löytyisi. Pari pinnatuolia ja tietenkin valaisimia ja verhoja.. Olohuoneeseen tarvitaan sohvan pariksi nojatuoli tai kaksi, jokin kiva kirjahylly, ja sitten se pyöreä pöytä olkkarin ruokailuryhmäksi jota olen etsinyt kissojen ja koirien kanssa. Sopiva on ehkä jo löytynyt, mutta en ole vielä uskaltanut tilata. Näin alkuun uuden osan huone tulee toimimaan makuuhuoneena, mutta kun päästään siirtymään ylös nukkumaan, siitä tulee tv-huone ja sohva olisi hankittava. Kyllähän sitä keksii vaikka mitä tarpeellista kun oikein alkaa miettimään. Onneksi melkein kaikki ennestään löytyvä kelpaa myös uuteen kotiin, mutta onhan se selvä, että kun muuttaa 70 neliöstä 160 neliöön voi tarvita pikkaisen lisää tavaraa millä täyttää tila.

 

 

Muilta osin elämä on samanlaista kuin ennen, tai no, mitä nyt hevoseni lähti vuokraajan kanssa Hollantiin ja minä aloitin pt-valmennuksen punttisalilla. Heppahommat ovat olleet aika vähäiset lapsensaannin jälkeen (kaksi kertaa viikossa verrattuna aikaisempaan n. kuusi kertaa viikossa) ja vuokraajasta on ollut suuri apu. Nyt hän lähti viettämään välivuotta ja annoin luvan ottaa Ravanan mukaan. Hän hoitaa sitä kuin omaansa, pakko myöntää että jopa paremmin kuin minä, enkä minä sitä yksin pystyisi täällä pitää. Hevosen lähdön jälkeen ratsastaminen on jäänyt todella vähälle ja jotain oli keksittävä tilalle. Nyt olen kolmisen viikkoa ehtinyt tehdä salitreenejä, eikä vielä ainakaan ole alkanut tympimään vaikkei se ihan yhtä kivaa ole kuin ratsastus. Tehokasta kyllä. Eri lailla tehokasta kuin crossfit, jossa kävin ennen raskautta. Katsotaan kauan into kestää. Toivon, että lähitulevaisuudesssa saan ängettyä viikkoon tai edes joka toiseen ratsastustunnin ihan ratsastuskoulussa “kotitallillani”, tallilla jossa ennen pidin Ravanaa. Muuten tulee kyllä heppatytöllä liian ikävä hevosia ja ratsastusta. Tuli muuten syys- ja lokakuussa käytyä peräti kahdella risteilyllä, oikein hurjaksi heittäydyin! Ensimmäinen oli ilmainen ruotsinristeily ystävän kanssa, ja toinen suomipop-risteily kaveriporukassa. Kivaa päästä vähän muihin maisemiin joskus, vaikka tulikin ikävä poikaa!

 

 

Pikkupoika on ollut oma iloinen itsensä, paitsi että yöt ovat olleet viimeisen viikon hieman levottomampia, ehkä hampaat vaivaa. Niitä on tulossa nyt neljä samaan aikaan.. Tämän lisäksi hänellä oli eilen elämänsä ensimmäinen kuume! Huomasin iltapäivällä hänen olevan aivan tulikuuma, vaikka hän touhusi aivan normaalisti. Alkuillasta hän kuitenkin hyytyi ja viihtyi jopa paikallaan sylissäni puolisen tuntia. Tätä ei tapahdu melkein ikinä. Tänään aamulla lämpö oli normaali, mutta räkä valuu ja hieman yskääkin on. Minulla tuntuu tällä hetkellä pientä kipua kurkussa, toivottavasti tämä menee nopeasti ohi..

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s