Sisustaminen · Taloprojekti

Keittiö tilattu.

Eilen käytiin koko perheen voimin Ikeassa pistämässä keittiötilausta eteenpäin. Kotona ollaan venkslailtu suunnitteluohjelman parissa ja saatu luonnos siihen malliin, että olimme molemmat tyytyväisiä. Viimeiset mittojen- ja viemäripaikkojen varmistukset talolla ja sitten menoksi.

Paikan päällä minä aloin tietenkin hieman epäröimään ja halusin vielä kerran käydä läpi kaikki mallikeittiöt, ettei nyt vaan löydy jotain vielä kivempaa! A:lla meinasi hermo mennä jahkailujeni kanssa, mehän tultiin tänne tilaamaan sitä keittiötä. Ainoa detalji jota ei oltu lyöty lukkoon oli vetimet. Meillä oli suuri makuero tässä asiassa, mutta onneksi lopulta päädyimme kompromissiin/ratkaisuun johon molemmat olivat sopivan tyytyväisiä/tyytymättömiä 😀 no ei, hyvä siitä tulee! Luonnos näyttää todella kivalta ja keittiö saapuu 15.11.

 

IMG_2324

 

Tuommoinen siitä nyt tulisi! Yläkaappien pois jättäminen oli aika selvää alusta asti, vaikka mietittiinkin kaappitilan riittävyyttä. Kuivauskaapilla ei meidän asunnossa ole mitään virkaa tälläkään hetkellä, joten sitä tuskin kaivataan, ja saarekkeessa on kivasti tilaa. Ikkunan toiselle puolelle tulevaan astiakaappiin saa myös tavaroita piiloon. Eiköhän nuo riitä.

Kaapinoveksi valitsimme mattavalkoisen, hyvin yksinkertaisen Veddingen, työtasoksi vaaleaa tammikuviota olevan Ekbackenin ja vetimiksi Orrnäsit. Pitkälle seinälle on tulossa yksi pitkä avohylly vanhasta lankusta. Välitilan laattoja ei olla vielä valittu, mutta todennäköisesti valkoinen tiililaatta siihen tulee. Talon vanha keittiö on jo purettu, nyt se pitää viedä 50 metrin päähän lapsuudenkotini vierasmökkiin, josta se löytää uuden paikkansa. Sielläkin tehdään pientä remppaa, mutta hyvin hitaalla aikataululla.

 

 

Hinnoista sen verran, että muutaman unohdetun pikkujutun lisääminen (peitelevyjä, roskisämpäreitä, laatikon sisuksia ym) nostatti hintaa hieman, kuten myös jääkaappi joka päätettiin sittenkin ostaa uutena. Vanhan keittiön jääkaappi oli kokoa kesämökki, ei olisi ollut kivaa yrittää änkeä sinne viikon ruokatarvikkeita. Onneksi sentään melkein käyttämätön uuni voitiin pitää vanhasta keittiöstä, siinä säästyi satasia. Uutena tulee siis jääkaapin lisäksi keittotaso, liesituuletin ja astianpesukone. Sitten päälle vielä kotiinkuljetus. Vajaa tonnihan siinä tuli euroja hintaan lisää, mutta.. edelleen melko hyvään ja halpaan hintaan saadaan upouusi ja täydellinen keittiö!

 

 

Ovipöydästä haaveillaan edelleen, ja yksi hyvä oviehdokas varastosta onkin löytynyt. Pienellä ehostuksella siitä voisi saada ihan kivan. Jos lopputulos lähentelisi tätä olisin iloinen. Ovi tosin saisi jäädä tummemmaksikin. Lasi mahdollisesti vielä päälle. Kuvat nooraandnoora.fi:stä. Tuoleiksi erilaisia (tai samanlaisia, katsotaan sitten) pinnatuoleja, varastosta löysin kaksi valkoista, kulunutta tuolia ja kaupastahan löytyy vaikka mitä.. Jos ei ovipöytää tulekaan, niin joku puinen, astetta massiivisempi pöytä voisi myös olla kiva! Nyt menen taas asioiden edelle, joten paras lopettaa tähän ja jäädä odottamaan itse keittiön saapumista ja asennusta! 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s