Perhe

10 kuukautta.

Viime viikolla meidän “vauvasta” tuli 10 kuukautta vanha! Aika on kulunut niin valtavan nopeasti, samaan aikaan kuin päivistä synnytysosastolla tuntuu olevan ikuisuus. Tässähän täytyy jo ensimmäistä syntymäpäiväjuhlaa alkaa suunnitella! Lokakuun lopussa olen ollut kokonaisen vuoden poissa töistä. En tiedä tuntuuko siltä. Ainakaan minulla ei ole mikään hinku takaisin 😀

Meidän vintiö on aina ollut melko iloinen ja tyytyväinen tapaus, ja sitä hän on edelleen. Hän on aina syönyt hyvin, puolen vuoden iästä eteenpäin hän on myös nukkunut paremmin ja paremmin. Nykyään hän nukkuu jo omassa huoneessa ja melkein koko yön ilman syöttöjä, ja 1-2h syöttövälit ovat kaukainen (kauhuinen) muisto vaan! Meidän arkipäivät menevät aikalailla pikkumiehen rytmien mukaan, ja unien välissä tulee kyläiltyä tai käytyä milloin missäkin. Tyyppi on tyytyväinen niin kauan kun ympärillä tapahtuu. Muut lapset ovat erityisen kiinnostavia.

Kuuden kuukauden ikäisenä hän alkoi konttaamaan ja pian sen jälkeen nousemaan pystyyn ihmisiä ja huonekaluja vasten. Eilen näin hänen ensimmäisen kerran seisovan muutaman sekunnin ilman tukea. Hän on pari viikkoa sitten oppinut sanomaan “pappa” ja “mamma” mikä on maailman suloisinta ❤ tämä taito tuli yllättäen ja hän aloitti hokemalla pappaa kaksi päivää ennen kuin mammaakin alkoi kuulua. Meinasin jo vähän katkeroitua, mutta onneksi ei tarvinnut! Asunnon sisustusta täytyy päivisin hieman muokkailla siirtämällä tuoleja kiellettyjen paikkojen tielle ja nostamalla irtonaiset korit ja kynttilälyhdyt pois ulottuvilta. Koirankupeista puhumattakaan.

Olen viihtynyt yllättävän hyvin kotona lapsen kanssa. En ollut asiasta yhtään niin varma. Äitiys tuntui raskauden aikana niin suurelta ja pelottavalta asialta, mutta kaikki on sujunut kuin luonnostaan. Ns. vapauden menettäminen jännitti, mutta meillä on mahtava tukiverkosto ympärillä, joten välillä saa myös omaa aikaa. Mukavaa on myös se, että tässä iässä pikkuisen on jo uskaltanut jättää mummolaan yökylään pari kertaa, joten ollaan päästy A:n kanssa tekemään asioita yhdessä kodin ulkopuolella.

Täällä asustaa siis onnellinen pieni perhe, joka on niin kiitollinen ja iloinen siitä miten hyvin kaikki on sujunut. Vielä onnellisemmaksi tekee se, että on tulevaisuudensuunnitelmia ja ihanaihana koti valmistumassa juuri meille kolmelle ❤

_MG_0415 copyy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s