Sisustaminen · Taloprojekti

Maalaistalon tapetit.

Kuten jo aikaisemmin olen maininnut, meillä ei ole vielä rohkeus riittänyt tekemään yhtäkään värikästä tai erilaista valintaa talon seinille. Oli ajatus siitä, että asutaan ensin hetki ja tehdään sitten rauhassa kaikki hurjemmat valinnat, mutta nyt kun olen kerennyt selailemaan tapetteja netissä mieli on muuttumassa. Tuntuu siltä, että jotain päätöksiä olisimme valmiita tekemään jo ennen muuttoa. Olohuoneeseen tulee hirsiseinä ja lasipariovet, joiden lisäksi huoneessa on tummanruskea kaakelitakka. Mielestämme nämä ovat enemmän kuin tarpeeksi yhteen huoneeseen, joten se ei kaipaa muuta kuin vaalean perusvärin lopuille seinille. Keittiökin saa todennäköisesti jäädä ilman tapettia, ainakin vielä. Huoneet jotka kaipaisivat sitä jotakin ovat uuden osan makuuhuone/tv-huone, sekä yläkerran makuuhuone ja lastenhuone. Veranta ja yläkerran aula ovat jo saaneet vaaleanharmaat maalit uusien paneelien päälle.

Värejä ja tapettejahan löytyy joka lähtöön, mikä vaikeuttaa minun päätöksen tekoa, koska haluan olla varma valinnasta ja nähdä kaikki vaihtoehdot. Talon henkeä tahtoo tietenkin jossain määrin ottaa huomioon, joten mitään ns. modernia lookia ei ole tulossa. Googlaamalla “maalaistalon tapetti” huomaa pian, että värit ja kuosit ovat se juttu. Paljon näkyy kukkia ja kuvioita, pastellivärejä, mutta myös jonkunverran tummia värejä, esim. tummansinistä- ja harmaata. Liika on liikaa, en tapetoisi koko taloa eri värisillä- ja kuviollisilla tapeteilla, mutta kyllä minä vaan olen kukkatapetteihin sen verran ihastunut, että jonnekin on semmoinen saatava! Yläkerran makkariin se sopisi mielestäni oikein mainiosti, harmi vaan ettei A jaa tätä intoa kanssani. Hän en kuulema halua mitään prinsessaluolaa. Hmm, saas nähdä miten tässä käy ja jos löydämme jonkun kompromissin :D.

 

Lisärakennuksen huoneeseen ei ole kukkia tulossa, ainakaan A:n mukaan. Minun ensimmäinen ajatus on jokin ajaton kuviotapetti neutraalissa värissä. Huone näkyy olohuoneesta lasiovien läpi. Tästä huoneesta saattaa joskus tulla makuuhuone, joten sekin asia olisi hyvä ottaa huomioon. Toisaalta tapetin voi aina vaihtaa, helpommin kuin esim. kaakelit. Kaakeleista puheenollen, niitäkin on tullut selailtua, mutta niistä sitten lisää toisessa postauksessa.

 

Miten kaunis ja rauhallinen tunnelma ylläolevissa kuvissa onkaan, juuri sellaista mitä haen tulevaan kotiin. Silti alla olevat astetta räikeämmät tapetit houkuttelevat, eli ota nyt tässä sitten selvää siitä mitä haluaa 😀 väriä voi tietty tuoda myös tekstiileillä ja matoilla. Tällä hetkellä A taitaa olla aika helppo ylipuhua mihin vaan jossa ei esiinny kukkia..

 

 

Lastenhuoneeseen kuuluu mielestäni värit ja hauskat jutut, joten sinne ehdottomasti jokin hauska tapetti! Olisi hyvä valita sellainen johon ei lapsi kyllästy heti ensi vuonna, ei sillä että 2-vuotiaalla hirveästi olisi mietteitä tapettivalinnoista. Tai mistä minä tiedän 😀 pojan nykyisessä huoneessa on käytetty vaaleansinistä ja harmaata. Uudessa huoneessa on harmaa lattia, mutta sen kanssa sopisi yhtä hyvin esim. vihreä.

 

 

 

Mitään konkreettisia tapettivalintoja ei ole vielä tehty, eikä taida olla kiirekään vielä. Hyvä kuitenkin aloittaa suunnittelu ajoissa. Kysymykset yleensä tulevat n. päivää ennen kuin ovat aloittamassa hommia; “huomenna tulee sähkäri, mihin kohtiin tulee kattovalot?” sitten hirveässä paniikissa miettimään onko nyt varmasti hyvä näin. Toivotaan, ettei tule tehtyä sellaisia päätöksiä joita joutuu katumaan. Varsinkaan jos niitä on hankala jälkikäteen muuttaa. Onneksi tapetit eivät kuulu tähän kategoriaan.

Kuvien tapeteista useimmat ovat löytyneet Borås-tapeter ja Elloksen sivuilta. Loput löytyneet googlesta.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s