Taloprojekti

Aikataulu.

Meille on varovasti luvattu, että pääsisimme muuttamaan 1.2.2018! Siihen olisi vähän päälle neljä kuukautta aikaa. Voi olla että arvio on hieman liian optimistinen, koska remppamies tekee kaiken pääosin yksin eikä hän muutenkaan mikään maailman nopein hommissaan ole😅  Isoisäni tuttu ja luottomies hän kuitenkin on, eikä meillä onneksi ole kiire vaikka malttamattomia olemmekin. Hätähousun veljeni mielestä meidän remppa on maailmanhistorian hitain, mutta ei kai nyt sentään. Neljä kuukautta tulee sitä paitsi menemään nopeasti. Tuntuu, ettei viime joulustakaan ole kovin pitkä aika? Silloin meillä oli pariviikkoinen vauva❤️ Hänkin on jo niin iso poika, että oikein hirvittää! Odotan innolla vuoden 2018 joulua kun saamme viettää sen uudessavanhassa talossamme ensimmäistä kertaa. Olen oikea jouluihminen, joka rakastaa koristella ja fiilistellä. Tänä vuonna emme kyllä kuusta ota sisälle, sillä pikkutouhu olisi sen kimpussa jatkuvasti!

Tulemme laittamaan oman asuntomme myyntiin lähiviikkoina. Hienoahan se olisi jos se menisi äkkiä, mutta toisaalta olisi kiva ettei tarvitsisi miettiä tilapäismajoitusta moneksi kuukaudeksi. Katsotaan miten käy. Pitäisi hyvissä ajoin alkaa käymään läpi varastoja, koska olen päättänyt ettemme vie taloon mitään turhaa romua. Nyt rivitalon ullakko on täynnä mm. ikivanhoja vaatteita ja kenkiä, kirjoja, koulupapereita ja hevostavaroita. Suuren osan voisi heittää pois tai viedä uff:n laatikkoon.

Talon laajennusosassa on nyt seinätolpat pystyssä ja se on “tiivis”. Ulkolaudoitusta on alettu tekemään, siitä tulee samantyylinen kuin vanhassa osassakin. Katto oli muistaakseni tulossa parin viikon päästä. Sateisina päivinä talon sisällä oli ehditty maalata keittiössä, joten paneelit ovat nyt vaaleanharmaat ja seinät valkoiset. Oli käynyt pieni sekaannus värien kanssa, paneelin piti olla sävyä tummempi, mutta en jaksa nipottaa asiasta.. eikä tuo ehkä haittaakaan. Voihan sen maalata uudestaan jos sittenkin haittaa. Tapettia jään miettimään, se houkuttelee edelleen. Alemmista kuvista puuttuu vielä viimeinen maalikerros.

Helmikuuksi on siis ennustettu alakerran ja laajennusosan olevan valmiita, eli käytämme ensin vain yhtä kerrosta. Remppamies pitää pienen loman ja tulee sitten tekemään yläkerran, jossa tehdään pintaremppaa ja lisätään wc. Kesällä 2018 luulisi koko projektin olevan valmis. Talon sisäpuolen siis. Sitten on vielä ulkopuoli. Ja piha. Ja ulkorakennukset. Ei lopu tekeminen ihan heti kesken😃

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s