Sisustaminen · Taloprojekti

Maalijuttuja.

On tullut aika selata värikarttoja ja valita maaleja alakerran seinille! Eteisveranta ja yläkerran aula on jo maalattu keväällä kun seinät purettiin, eristettiin ja päälle tuli uusi paneeli. Veranta toimii tällä hetkellä työvälineiden- ja koneiden varastona, joten mitään nättiä kuvaa ei tähän hätään löydy.. Koska uuden kodin lattiat ovat harmaita, ja koska tykkäämme vaaleasta (minä ainakin) oli maalisävyn valinta helppo. Tikkurilan DecoGrey-kartta oli tuttu ennestään ja taloon valittiin sävy 1908 ns perusväriksi jota käytetään melkein kaikilla seinillä jotka muuten olisivat valkoiset. Kuvassa se näyttää paljon tummemmalta kuin seinässä. Todellisuudessa se on juuri sopivan vaaleanharmaa/beige, jotta valkoiset huonekalut ja listat  erottuvat edukseen sitä vasten. Tällä on siis maalattu veranta ja ylä-aula ja tullaan maalaamaan olohuoneen muut seinät, paitsi tietenkin hirsiseinä. Laajennusosan makuuhuoneeseen/telkkahuoneeseen todennäköisesti samaa väriä, ellei mitään vähän rohkeampaa keksitä sinne. Toisaalta haluan että kaunis hirsiseinä on se mikä vetää katseen puoleensa, ja toisaalta tuntuu hurjalta tehdä värikkäitä ja rohkeita valintoja ennen kuin pääsee sisustamaan kotia. Ollaan ajateltu, että ennemmin tehdään nyt “liian tylsiä” ja vaaleita seiniä, koska ne on niin helppo myöhemmin maalata tai tapetoida jos mieli tekee.

IMG_1625

Seuraavaksi keittiö, jossa nyt on tummanruskea puolipaneeli ja jotain valkoista muistuttavat seinät. A halusi, että paneeli jää ja se sopii minulle oikein hyvin, mutta ei tuon värisenä.. Olimme samaa mieltä tästä asiasta, joten ei kun miettimään värejä taas. Minä halusin paneeleista valkoiset ja yläosasta värillisen, mutta sain muutaman vastalauseen kun väittivät että tumma yläosa “kaatuu päälle”. Ymmärtäisin tämän mielipiteen jos värien kontrasti olisi suuri, mutta nyt ei puhuta mistään viininpunaisesta joten katsotaan nyt otanko neuvosta vaaria 😃. Paneeleista tulee siis valkoiset ja yläosasta (ylläriylläri) vaaleanharmaa/beige tai toisin päin, MUTTA (istukaa alas tässä välissä) yhtä sävyä tummempi kuin 1908-seinät, eli sävy 1909! Hieman houkutteli jonkun tapetin valitseminen tänne, mutta en oikeasti “ehdi” näin lyhyessä ajassa valita kaikista olemassa olevista vaihtoehdoista. Siksi maalia nyt, ja katsotaan sitten kun talossa asutaan jos jotain muuta keksimme.

IMG_1626

IMG_0228

Alla muutama inspiskuva googlesta aiheesta puolipaneeli. Viimeinen kuva on lähinnä sitä mitä haen!

 

IMG_1657

Talon ulkopuolella työstetään laajennusosan kattoa, se on jo hyvällä mallilla ja talon uusi ulkomuoto alkaa hahmottua.

2 thoughts on “Maalijuttuja.

  1. Hei. Onko sinulla tietoa mikä sävy tuossa alimmaisen kuvan maalissa on, jossa on myös tuo puolipaneeli? Tuo oli ymmärtääkseni inspiskuva googlesta. Hyvä sävy valkean puolipaneelin kans.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s