Taloprojekti

Arki koitti ja hommat edistyy.

Näin se kuulkaas vaan on, että työt talolla etenee! 😀 meidän perheessä on arki alkanut, kun salkkareiden kuvaukset jatkuvat ja mies palasi töihin kesätauon jälkeen. Minä jatkan vielä kuukauden verran vanhempainvapaalla, jonka jälkeen jään hoitovapaalle helmikuun loppuun asti. Katsotaan sitten kuka on ja missä, mutta toivon ettei pojan tarvitsisi mennä päiväkotiin ennen syksyä 2018.

A oli heinä- ja elokuussa muutamia päiviä viikossa talolla auttamassa, mm. rungonpystytyksessä ja sisäkattojen esiinotossa. Oli kuulema ollut hauskaa puuhaa, miljoonien pikkunaulojen repiminen katosta 😀 hyvin hän siellä viihtyi, ei olisi yhtään huvittanut palata “oikeisiin” töihin. Onhan se mukavaa rakentaa omaa taloa ja nähdä hommien edistyvän. Lisäosan perustusten päälle on noussut runko ja huomenna saapuu kattopalkit. On ollut hauskaa liikkua siellä seinien välissä, kaikelle on selvät paikat, myös ikkunat ja ovet löytyvät.

 

IMG_1165IMG_1170IMG_1169

 

Sisälläkin on tapahtunut vaikka mitä. Alakerran katot otettiin esiin, ne putsattiin nauloista, paikattiin ja nyt on ensimmäinen maalikerros levitetty keittiöön. Toinen (ja kolmas tarvittaessa) maalataan mattamaalilla, koska näyttää vähän liian kiiltävältä ekan kerroksen jälkeen.

 

 

Olohuoneen takaseinään on sahattu pieni reikä pariovien kohdalle, koska haluttiin kurkistaa miltä hirret näyttävät. Hyvältähän ne, toivottavasti koko seinä on yhtä hieno. Hirret tullaan todennäköisesti käsittelemään jollakin sävytyksellä, jotta niistä saadaan harmaan ja kuluneen näköiset. Ulkoseinän hirret olisi juuri oikean väriset, sisäpuolelta ne ovat keltaruskeat. Olohuoneesta on hävinnyt suurin osa huonekaluista uusiin koteihin. Nyt huone näyttää isommalta ja siellä on kivempi kulkea ja suunnitella. Mielestäni kaakeliuuni näyttää nyt jo paremmalta! Taloa lähinnä olevat omppupuut kaadetaan jossain vaiheessa, sitten huoneeseen tulvii vielä lisää valoa. Tämän ja vaaleiden, raikkaiden pintojen- ja lattian jälkeen se tuskin tuntuu enää tunkkaiselta.

 

 

Lopuksi vielä vähän heppahöpinöitä. Kävimme lauantaina estekisoissa Järvenpäässä. Ennen lapsen saamista kilpailimme paljon aktiivisemmin, nykyään on hienoa jos pääsen edes parit kisat kesässä käymään. Hyvin meni ja hauskaa oli, vaikka muutama kaatosadekuuro tulikin niskaan verryttelyn aikana. Ravana oli innokas oma itsensä ja toisesta luokasta tuli toinen sija. Voittoa kyllä lähdin ratsastamaan, mutta muutama sadasosa jäätiin voittajalle 😀

 

IMG_1222 (1)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s