Taloprojekti

Perustukset valmiina.

IMG_1229

IMG_1234

IMG_1265

IMG_1280

IMG_1284

Johan alkaa hahmottumaan meidän lisärakennus. Kuvien vaiheiden välissä en itse käynyt paikan päällä ollenkaan, joten tuntuu että työt tehtiin nopeasti, vaikka menihän siinä pari viikkoa. Oli jännittävää päästä fyysisesti kävelemään harkkojen sisäpuolelle ja kuvitella, että seison nyt meidän makuuhuoneessa, tässä on suihku jne. Tuntui yhtäkkiä kovin pieneltä tilalta, vaikka tosiasiassa meidän nykyinen makkari on tulevaa pienempi. Kyllä siitä hyvä tulee! Ollaan muuten pohdittu sellaistakin, että tekisimme alakerran makkarista tv-huoneen ja menisimme kaikki yläkertaan nukkumaan näin alkuun. Saa nähdä miten loppujen lopuksi teemme. Kivaa kun on vähän valinnanvaraa, verrattuna nykyiseen 70m2 kolmioon, jossa sohvalle ja tv-tasolle on tasan yksi paikka. Täällä ei sisustusta järkevällä tavalla pysty vaihtelemaan.

Siellä perustukset nyt kuivuvat pienen hetken, ja sitten alkaa rungon pystytys! Lisärakennuksen katoksi tulee tavallinen peltiharjakatto. Selvitimme hieman kustannuksia sen suhteen, jos olisikin rakentanut ylös asti ja tehnyt mansardikaton, mutta summat olivat aikamoiset. Siksi tyydymme harjakattoon. Tämän ei pitäisi maailman suurin katastrofi olla talonkaan kannalta, koska lisärakennuksta tuskin näkee ellei kierrä talon taakse. Yhdessä kuvista muuten näkyy ritiläkaivo, josta kirjoitin viimeksi. Sen oikea nimi taisi olla kurasyöppö.

Hevoset ovat olleet kohta pari viikkoa meillä laitumella. Kerran ehdittiin käydä ratsastamassa, ennen kuin ratsuni riisui etukenkänsä jonnekin heinikkoon. Ei vissiin huvita työnteko tänäkään vuonna, kun aina käy näin 😀 lomallahan se onkin, mutta kivaa olisi maastoilla edes kerran viikossa.

Vanhempainvapaani loppuu syyskuussa, joten hain viime viikolla hoitovapaata. Toiveena olisi olla n. puoli vuotta, ja kun muuton aika on olisi kivaa olla vielä kotona. Emme malta pysyä housuissamme, kaipuu uuteen kotiin on jo kova! Ja motivaatio tehdä esimerkiksi pihatöitä vanhassa kodissa on aivan kadoksissa 😀 varsinkin miehellä..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s