Taloprojekti

Katto- ja lattiapohdintoja.

Eteisessä ja koko yläkerrassa on vanhat vaaleanharmaat lankkulattiat. Ne ovat mielestämme kauniin kuluneet, ja värikin on hyvä, joten näille emme aio tehdä mitään. Paitsi yläkerran toisessa makkarissa, jossa lattia jostain syystä on punaruskea? Siellä se todennäköisesti maalataan sopimaan yhteen muiden lattioiden kanssa.

Alakerrassa keittiössä on uusi lankkulattia, joka vaihdettiin vesivahingon yhteydessä. Olohuoneessa on muutama vuosi vanha tammiparketti. Hiukan harmittaa, ettei näissä suurimmissa huoneissa ole samanlaisia vanhoja lattioita kuin muualla talossa, mutta minkäs teet. Keittiön lattia on maalattu vaaleanharmaaksi, ja vaikka se ei olekaan samannäköinen kuin vanhat lankut on se silti ihan kaunis. Olohuone sen sijaan…. Isoisäni oli hyvin hämmentynyt kun kerroin, että joutaisi kaatopaikalle koko parketti. “Mutta sehän on aivan uusi!” 😀 Olenpa minä vaikea. Puolustuksekseni voin sanoa, että ei miehenikään siitä parketista välitä. En ymmärrä miksi sinne on valittu tuollainen lattia. Ensinnäkin se on ihan erilainen kuin muut lattiat talossa, ja toiseksi se on kovin tumma. Olohuone on kaiken lisäksi talon pimein huone. Parketin voi tietenkin hioa ja maalata, ei sitä tarvitse irti repiä. Näin todennäköisesti myös teemme, koska olohuoneen katseenvangitsija, ruskea kaakeliuuni on niin tumma, että se jää mielestäni vähän varjoon. Ei ehkä näy kuvissa, mutta muutama vuosi sitten seinälle laitettu tapetti on keltainen ja siinä on raitakuviota. Ja ah, tuo ihana boordi…. Tämä, tumma lattia ja nykyinen sisustus saavat mielestäni koko uunin häviämään huoneeseen. En ollut kovin innoissani koko kaakeliuunista alkuun, tai sen väristä, mutta nyt kun kuvittelen pinnat sen ympärillä vaaleiksi ja yksinkertaisiksi, se tulisi paremmin esiin ja näyttäisi kauniimmalta. Olen ehkä oppinut jopa pitämään siitä! Niin hullu tai tyhmä en sentään ole, että miettisin uunin purkamista tai maalaamista, ei hätää 😀

 

IMG_0266

IMG_0235
Olohuoneen katseenvangitsija ja “uusi” parketti
IMG_0251
Vanhaa lankkulattiaa
IMG_0250
Keittiön uutta lankkulattiaa
IMG_0214
Portaat

 

Yli jääneitä lankkuja uuden keittiön lattiasta on löytynyt ulkorakennuksista, joten nämä ajattelimme käyttää laajennusosan makuuhuoneessa. Värin olisi hyvä olla sama kuin olohuoneessa, koska huoneet yhdistyvät lasipariovilla.

Sitten kattoihin. Yläkerrassa on ihan kivannäköiset valkoiset ja harmaat paneelikatot joille ei tarvitse tehdä mitään. Alakerrassa on paikoittain repsottavaa pinkopaperia. Sanoin jo projektin alussa, että jos alta löytyy lankkukatot ne olisi ehdottomasti otettava esiin. Remppamies kurkistikin vähän pinkopaperin alle ja siellä näkyi oikein kivannäköistä lankkua. Ei ollut aivan yhtä upea ja leveä lankkukatto kuin vanhempieni talosta löytyy, nämä taitavat olla lattialankkuja, mutta tulevat kyllä näyttämään kivoilta maalattuina tästä huolimatta. Eli vanhat lankkukatot saamme alakerran huoneisiin, vaikka vanhoja lattioita emme saakaan.

 

IMG_0242
Yläkerran paneelikatto ja kauniisti sisustettu makuuhuone!

 

IMG_1097 (kopio)
Pinkopaperin alta löytynyt lankkukatto

 

IMG_1098 (kopio)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s